Spalletti: Túl öntelt a csapat

Spalletti: Túl öntelt a csapat

Nagyon frusztrált volt az Austria Wien elleni EL meccs után Luciano Spalletti, miután a Roma 2 perc alatt leadta a 3:1-es vezetését.

"Sajnos néha túlságosan könnyelműek voltunk és egy-egy méterrel lemaradtunk, pedig amikor elszánt ellenféllel találod magad szemben, akkor ezekért megfizetsz."- kezdte Spalletti.

"Nem nyújtottunk jó teljesítményt, mert hiába irányítottuk a játékot, nem sikerült több gólt szereznünk, pedig voltak lehetőségeink. Mikor a csapat úgy érezte, hogy irányítja a játékot, akkor túlságosan kiengedtünk és ezekben az esetekben a plusz 1 méter nagyon sokat számít. Nem szabadott volna ilyen gólokat bekapni, mert rendes esetben nagyobb figyelemmel ezek elkerülhetőek lettek volna."

"Ennél sokkal keményebben kell dolgoznunk. Sajnos, amikor a csapatnak jól megy, akkor kicsit ráül a babérjaira és egyből úgy gondolják, hogy amit csináltak, az már elég."

"Szerintem én jól cseréltem, mert támadó játékosokat küldtem be Salah és Dzeko személyében ezzel is arra utalva, hogy támadni és gólt szerezni akarunk. Stephan El Shaarawy és Alessandro Florenzi kérték, hogy cseréljem le őket, mert mindketten elfáradtak. Iturbét pedig azért cseréltem le, mert láttam, hogy az ellenfél elkezdett támadni a széleken és a gólt is onnan kaptuk."

"Aztán kaptunk két gólt 2 percen belül, ezzel pedig saját dolgunkat nehezítettük meg. Én egyáltalán nem azt akartam a cserékkel üzenni, hogy a meccsnek már vége van. A harmadik gólnál hátul nem helyezkedtünk megfelelően, sajnos eléggé nagy volt a távolság, amit ki is használtak."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Austria Wien