Spalletti: Továbbjutást érdemelt a Roma

Spalletti: Továbbjutást érdemelt a Roma

Luciano Spalletti szerint továbbjutást érdemelt volna a Roma a Lyon ellen.

Hiába nyert hazai pályán 2:1-re a Roma, 5:4-es összesítéssel végül kiesett a Lyonnal szemben az Európa Ligából.

"Nincs mit sajnálni. Kiestünk, minden bizonnyal a két meccs eredményeképpen, meg mert naív hibákat követtünk el és mert nem volt meg a megfelelő eszünk, ami az ilyen éles helyzetekben és meccseken kellene, pedig az nagy előny lenne."- mondta a meccs után Spalletti.

"Amint megszereztük a visszavágón a vezetést, elvesztettük a fonalat. Sokszor elvesztettük a labdát, melynek következtében igen sok energiát pazaroltunk el a labda kergetésére."

"Összességében jól játszottunk és ennél többet érdemeltünk volna, főleg a csapat hozzáállása, a rengeteg kidolgozott helyzet miatt és mert a negyedik gól Franciaországban les volt. Azért is többet érdemeltünk volna, mert nagyon jól kézben tartottuk a meccset ezen az estén."

"A Lyon első szabadrúgásánál volt egy ütközés, ami miatt elvesztettük az emberünket és így kaptuk a gólt. Számos helyzetben jó pár naív dolog történt, pedig én nem látok akkora különbséget a két csapat között."

"Kint bizonyos időszakokban szinte leálltunk a játékkal, viszont most este már nem sikerült megfordítani az eredményt annak ellenére, hogy a csodálatos szurkolóink előtt mindent beleadtunk."

"Talán ennyit érdemeltünk, de ez nekem nem tűnik jónak."

Sem Mohamed Salah, sem Edin Dzeko nem tudott különösebbet hozzátenni a játékhoz és eléggé szürkén játszottak.

"Szerintem értelmetlen ezen végigmenni. Bizonyos játékosok jobb, bizonyos játékosok rosszabb teljesítményre voltak képesek. Volt, amikor kihagytam Salaht, majd mindenki emiatt károgott, hogy miért tettem, de az is igaz, hogy ezen a meccsen az ő tudásával sokkal többet is tehetett volna."

"Összességében a csapat megérdemelte volna a továbbjutást, mert ha figyelembe vesszük a két meccsen történteket, akkor tovább kellett volna jutnunk."

"Ezen az estén a csapat mindent megtett, amit meg kellett tennie és csak néhány apró helyzetben láttam, hogy hibáztunk, plusz volt pár rossz választásunk és nem volt szerencsénk sem. Egy olyan meccs után nincs értelme visszatérni az első meccsre és azzal foglalkozni. Erre a teljesítményre lehet építkezni és tudjuk, hogy hol kell fejlődnünk, mert néha nem voltunk eléggé élesek."

"Sokszor csak néztek a játékosok és nem tudták, hogy kinek adják, vagy ki kérje el azt. Nem, azt kell mondani, hogy add ide és kész, ennyi. Nem voltunk elég határozottak."

"Ha megnézzük az idei szezonban elszenvedett vereségeinket, akkor hajlamosak vagyunk egy-egy rosszabb részt kiemelni ahelyett, hogy az egész teljesítményt néznénk. Időközönként letértünk a helyes útról és elég súlyos árat fizettünk ezekért az eltévedésekért."

Spallettitől megkérdezték, hogy milyen plusz lépésre lesz szüksége a Romának a jövőben ahhoz, hogy továbblépjen és ő lesz-e az az edző, akivel ezt megteszi a csapat.

"Ez egy erős keret. Néha egy kicsit naív, néha nincs elég esze, de a tudás az megvan. Az alapanyag adott, ezzel lehet dolgozni és meg is tesszük a szezon végéig."

"Ami az én pozíciómat illeti, már elmondtuk ugyanazt rengetegszer, nincs értelme újra erről beszélni. Kezd unalmas lenni."

"Annyit tudok mondani, hogy látva 10 Lyon játékost, amint fetreng és az időt húzza, az őszintén nem volt valami szép látvány. Érdekes, hogy Franciaországban sosem fetrengtek, viszont ezen a meccsen egyértelműen ez volt a céljuk."

"Egyértelm, hogy sárgát kellett volna kapniuk sokkal hamarabb ezekért az időhúzásokért, mert ezzel folyamatosan megakasztották a játék menetét és nem tudtunk iramot diktálni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Lyon