Spalletti: Totti születésnapi bulija volt a motiváció

Spalletti: Totti születésnapi bulija volt a motiváció

Luciano Spalletti Totti születésnapi partiját használta fel motivációnak az Astra elleni meccs előtt.

A Roma a Plzen elleni döntetlent és a Torino elleni vereséget követően készült az Astra Giurgiu elleni Európa Liga mérkőzésre.

"Nagyon koncentráltan, változatos támadási variációkkal, következetesen és magas szintű teljesítményt bemutatva játszottunk, miközben a csapat végig tömör és agresszív maradt."- kezdte a meccs után Spalletti.

Francesco Totti két nappal a 40. születésnapját követően 3 gólban is benne volt, két gólpasszal és egy szabadrúgással, ami végén Fazio sodorta a labdát a hálóba.

"Bogdan Lobontot kértem meg arra, hogy tartsa szemmel az Astra Giurgiut, olvasgassa a román lapokat és ellenőrizze a lehetséges kezdőcsapatot érintő változásokat."

"Elmondta nekem, hogy arra alapoznak, hogy majd mi Totti születésnapi bulija miatt mind másnaposak leszünk, ezért én ezt használtam motivációnak a meccsre."

"A másnapi edzésen mindenki nagyon határozott és motivált volt. A szabály általában az, hogy ezek a partik máskor vannak megtartva, de most kihagytuk a reggeli edzést szerdán, viszont pénteken dupla edzés lesz."

Nagyon úgy néz ki, hogy a csapaton belül még mindig vannak játékosok, akik láthatóan önbizalomhiányban szenvednek, különösen igaz ez Juan Manuel Iturbére.

"Juan Jesus újra jó fizikai állapotban van, ami nagy segítség különösen rögzített helyzeteknél, mert nagyon jól tud felugrani. Most is jól játszott."

"Iturbének, ahogy a szurkolók is észrevették, támogatásra és egy kis önbizalomra van szüksége. Nagyon kedves srác, már-már túl kedves is, sokszor nagyon érzékeny. Ha sikerült volna az elején betalálni, akkor fantasztikus második félideje lehetett volna, de így már nem mert annyit kezdeményezni. Ha mer kezdeményezni, akkor nagyon kegyetlen tud lenni a védők számára a hihetetlen sebessége miatt."

"Viszont ahelyett, hogy különböző taktikai megoldásokat keresgélünk én azt gondolom, hogy a Romának arra kell koncentrálnia, amit már eddig is tudott, csak jobban kell csinálni. Mivel eddig azért a csapat bőven a tudása alatt szerepelt."

"Gerson engem a régi Simone Perrottára emlékeztet. Nagyon gyorsan passzol, viszont nem olyan gyorsan fut és amikor védekezni kell, akkor kicsit szenved. Szerintem neki sincs elég önbizalma jelenleg és én sem adtam elég játéklehetőséget számára, de ki kell harcolnia a helyét a csapaton belül."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Astra Giurgiu