Spalletti: Nincs könnyű győzelem az EL-ben

Spalletti: Nincs könnyű győzelem az EL-ben

A Roma mestere elismerte, hogy a nagyarányú győzelem ellenére nagyon nehéz meccs volt a csütörtöki.

Az olasz csapat 4:1-re legyőzte a Viktoria Plzen csapatát, ezzel biztosította helyét az EL kieséses szakaszában.

Az eredménnyel elégedettnek kell lennie, hiszen nem volt egy könnyű meccs...

"Az Európa Ligában sosem könnyű nyerni, mert itt nincsenek könnyű csapatok. Nézzék meg, hogy mi történt a Bayern Münchennel szerdán a Bajnokok Ligájában, kikaptak a Rosztovtól. És nekünk sem volt könnyű megszerezni a három pontot ezen az estén. A végeredmény nagyarányú, 4:1-es siker lett, de ha Alisson 2:1-nél nem véd akkorát, akkor nagyon megnehezítettük volna a saját dolgunkat. Minden meccsen meg kell küzdeni a sikerért, de azt kell mondjam, hogy jól játszottunk."

Képes Mohamed Salah kicsit higgadtabban gondolkodni a kapu előtt?

"Momo az edzéseken nem hagyja ki ezeket a helyzeteket, de teljesen más az egy az egy elleni szituációt edzésen gyakorolni. Egyszerűen nem bízik a jobb lábában. A bal lábas játékosok sokkal jobban támaszkodnak a kedvenc lábukra, míg a jobbosok hajlamosak ballal is elvállalni a lövéseket."

"Federico Fazio és Antonio Rüdiger nagyon jó munkát végeztek, de sajnos alkalmanként elfelejtettek felzárkózni a középpályára, hogy kicsit nyomást gyakoroljanak az ellenfél játékosaira."

Edin Dzeko elég jó formában van. Segített neki az, hogy folyamatos kezdő volt?

"Igen, egy kicsit biztosan. Ő nem finomkodik a szavakkal, azt mondja, amit gondol. Tavaly hibát követtem el azzal, hogy lecseréltem és Francesco Tottit küldtem be helyette, aki nyilvánvaló volt, hogy hatalmas éljenzést kap a szurkolóktól."

"Ebben az évben segítettem azzal is, hogy a Sampdoria ellen együtt játszhattak és akkor az nagyon jól működött. Fennhagytam mindig és végül a közönség mellé állt, ő pedig elfolgadta az apró hibát."

"Az volt a kulcspillanat, amikor De Rossi megvédte az egyik gólját követően, mert sokan azt állították, hogy Edin csak hazai pályán képes néha gólt szerezni. A másik fontos pillanat a fejlődésében a Sassuolo elleni meccs volt, amikor ő akarta elvégezni a tizenegyest és a többiek engedték. Ez is egyfajta felelelősségtudat, ami a top játékosok sajátossága."

"Ezek mind segítették a jellemfejlődését, de persze nagyrészt a tudásának köszönhető a javulás. Ezen az estén az első góljával megmutatta mire képes, ettől még persze sokkal könyörtelenebbnek kell lennie a kapu előtt. Folytatnia kell amit csinál, csak még könyörtelenebbül."

A szerződése a szezon végén lejár. Még mindig nincs itt az ideje, hogy a Roma jövőjét tervezze?

"A klub mindig azt teszi, még nélkülem is, ennek így kell lennie. Ha nekem nem sikerül elérnem, hogy megváltozzon a csapat mentalitása, vagy ha nem tudom kihozni azt a kicsi pluszt a játékosokból, amikor nem játszunk a tudásunk szerint, akkor nem fogunk messzire jutni. Nagyon jó csapat gyűlt itt össze és azt kell mondjam, ilyen jó csapatot még sosem irányítottam. Ez egy tényleg nagyon szorosan összetartó társaság és nagyon könnyű velük edzeni."

"Ha az adatokat analizáljuk, akkor azt láthatjuk, hogy többet futottunk, mint az ellenfelünk, de sajnos a sprinteknél nem voltunk már olyan jók. Magasan kell tartanunk a tempót bizonyos meccseken."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Viktoria Plzen