Spalletti: Megoldottuk a feladatot a nehézségek ellenére

Spalletti: Megoldottuk a feladatot a nehézségek ellenére

A Roma mestere úgy véli, a csapat annak ellenére megmutatta, hogy jó úton halad, hogy a komoly sérüléshullámmal kell megküzdeniük.

A sok sérült miatt Spalletti Daniele De Rossit védőként küldte a pályára, de a Roma még így is aránylag simán, 4:2-re nyert az Austria Wien otthonában és vezeti a csoportját.

Remek győzelem volt, de elég bosszantó, hogy már rögtön az első kihagyásból gólt kapott a csapat.

"Nagyon gyorsan jött  a gólt egyből a jobb szélen, de elég jó szélsőik vannak. A védelmünk jól teljesített ezen az estén. Ahogy mondtam, az első gólt egy remek támadásból kaptuk, a másodikat pedig akkor, amikor a meccs már lényegében eldőlt. Persze nem mintha be szerettük volna kapni azokat a gólokat, de láthatták, hogy egy kicsit kiengedtünk. Ez bosszantó és így van rendjén, mert el kell érnünk, hogy ne kapjunk ilyen gólokat."

Mi volt a meccs legnagyobb pozitívuma?

"Az, hogy sokkal inkább csapat voltunk. A hozzáállás és a győzni akarás nagyon sokat javult és nem csak azoknál, akiknek ilyen a természetük. Az egész csapat nagyon sokat fejlődött és pontosan ez az, amit én is látni akarok."

"Elég kevesen voltunk ezen a meccsen a sok hiányzó miatt, most Federico Fazio sem volt, de mit tudunk tenni? Meg kellett nyernünk a meccset és ez sikerült is úgy, hogy mentálisan rendben volt a csapat. De Rossinak jó meccse volt, de a sárga lapja kicsit a szárnyait szegte. Az egész meccsen jól teljesített."

Ki lehet jelenteni, hogy kezd javulni a Roma európai szereplése?

"Igen, egyértelműen. Ez annak az általános fejlődés a része is egyben, amiről beszéltem. Sajnos mindig van nekünk miben fejlődni - a második gólt egyszerűen nem szabadott volna bekapni, mert az is azt mutatta, hogy már elvettük a gázról a lábunkat és túlságosan megnyugodtunk. Egyértelműen jó úton vagyunk, de azt még nem lehet elmondani, hogy teljesen ott is vagyunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Austria Wien