Spalletti: Még nem jutottunk tovább

Spalletti: Még nem jutottunk tovább

A Roma mestere elismerte, a holnapi EL meccsen olyanok is lehetőséget kapnak, akik eddig kevesebbszer léptek pályára a szezonban.

Spalletti a Villarreal elleni visszavágó meccs sajtótájékoztatóját a szokásos sérültek listájával kezdte.

"Semmi új nincs, Nura felépülése folytatódik, míg sajnos Florenzivel tudjuk mi történt."- kezdte a Roma mestere.

Nehéz mentálisan felkészülni a holnapi meccsre?

"Azzal tisztában kell lennünk, hogy a futballban voltak már olyan drámai eredmények, amiket figyelembe kell vennünk. Emlékezzenek a Milan-Deportivo meccsre, ami először 4:1 lett, majd a visszavágón a spanyolok 4:0-ra nyertek. Aztán voltak olyan meccsek, amik az első félidő után teljesen megváltoztak a második félidő végére. Ilyen volt a Romának egyszer a Genoa ellen, szóval mindenképpen óvatosnak kell lennünk."

Lesznek változások a kezdőben?

"Igen, lesznek. Lehetőséget fogok adni azoknak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, hogy megmutassák mit is tudnak. Bár, ha önök Vermaelent, Mario Ruit, Leandro Paredest, vagy Tottit tartaléknak akarják nevezni, akkor ezt az önök fantáziájára bízom. Totti játszani fog, Gerson többször megmutatta, hogy tehetséges játékos, de elég keveset játszott, ezért meglátjuk. Nem tudom garantálni, hogy kezdő lesz."

Mi a véleménye a Juventusnál Allegri és Bonucci között kialakult vitáról, melynek következtében a játékos kikerült a Porto elleni keretből?

"Egyértelmű, hogy ez egy nagyon kényes időszak, mert komoly meccsek várnak rájuk a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban egyaránt. Mindkét csapatnak lehetnek problémái, de az eredmények döntenek majd végül. Ahogy mi is, a Juventus is képes a nehéz időszakon szinte sértetlenül átlendülni, de ettől függetlenül erős ellenfelek várnak rájuk. Nem tudom mit kellene mondanom Bonucciról és Allegriről, nem ismerem a részleteket és emiatt nem tudok mit mondani."

A Roma lenne a Manchester United mellett a másik fő esélyese az EL-nek?

"Nem tudom, hogy mit hoz a jövő és milyen csapatokat kapunk majd később, ha továbbjutunk. Azt tudom csak, hogy egyelőre nem gondolunk másra, csak az előttünk álló Villarreal elleni meccsre, ahol szeretnénk megörvendeztetni a szurkolóinkat, ahogy tettük múlt csütörtökön. A buszról nagyon szép látvány tárult elénk és azt kell mondjam, hogy a szurkolók egy idegen városban nagyon meleg fogadtatásban részesítettek bennünket. Nem szabad ellenségként kezelni a spanyolokat, ezért remélem, hogy hasonló élményben lesz részük nekik is."

"Már többször mondtam, minél több meccset meg kell nyernünk. A holnapi meccs is olyan, ahová kimegyünk és azonnal magas sebességi fokozatba kell kapcsolnunk. Ez legyen egyfajta szokás, állandóság. Amikor egy ilyen kiírás meccseit elemzed, akkor azt két meccsre csinálod. Az első meccs vége mindig vízválasztó. Mi nem akarunk egy laza 0:0-át játszani, mi rá akarjuk erőltetni a játékunkat arra, aki éppen az ellenfél. Amennyiben nem nyomjuk be az ellenfelet úgy, ahogy tettük az elmúlt meccsen, akkor csalódott leszek. Elsősorban magamban, másodsorban a játékosokban fogok csalódni."

Salah és Dzeko a kispadon kezdenek holnap?

"Dzeko nagyon erős fizikálisan, remekül képes megtartani a labdát, míg Salah iszonyat gyors. Viszont nem biztos, hogy holnap mindketten játszanak majd."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Villarreal