Spalletti: Meg kell végre mutatni, hogy mit tudunk

Spalletti: Meg kell végre mutatni, hogy mit tudunk

A Roma mestere úgy véli, itt az ideje, hogy a csapat megmutassa igazi tudását.

Spalletti tisztában van azzal, hogy a Roma papíron jobb csapat, mint az Astra Giurgiu, de szerinte ezt a pályán is bizonyítani kell.

"Az Astra a két legutóbbi meccsét megnyerte, ráadásul mentálisan és fizikálisan nagyon jó formában vannak és igen lelkesek."- kezdte a sajtótájékoztatót Spalletti.

"Az edzőjüknek különös pályafutása volt eddig, igen sokszor váltott csapatot és tudja, hogy miként kell elrendezni bizonyos helyzeteket. Tudja, hogy hogyan kell formációt váltani, mert játszott már három, és négy védős rendszerben is."

"Megnyerték tavaly a bajnokságot és tele vannak külföldiekkel. Alibec nagyon érdekes csatár, akit még nem igazolt le a Steaua, de úgy néz ki, hogy le fog. Fizikálisan nagyon erős és a számok azt mutatják, hogy nem csak helyzetbe tudja hozni a társait, hanem gólokat is tud szerezni."

"Szerintem kivárásra fognak játszani és megpróbálják majd kihasználni az adódó lehetőségeket. Ez azért is lesz sokkal veszélyesebb, mert nagyon visszazárnak majd és megpróbálnak a kontrákra építeni. A Roma jobb csapat, de ezt a pályán is be kell bizonyítani."

"A csapat nagyon sajnálja az elmúlt meccsek teljesítményét és eredményeit és tudjuk, hogy a szurkolók sem elégedettek. Én vagyok az, aki szeretne ennek a mélyére menni anélkül, hogy közben mentálisan és fizikálisan is leterhelném a csapatot. A meccs előtti 1-2 napban könnyíteni kell a terhelést, különben könnyen megsérülhet valaki."

"Bizonyos koncepciók a meccs után lesznek feltárva, de a játékosok is tisztában vannak azzal, hogy valami nincs rendben, szeretnének hibátlanok lenni és a dolgokat jó irányba terelni. A BL-ből történő kiesésünk például az egyik olyan, amit nagyon nehéz lenyelni, de ezzel nem szabad már foglalkozni, mert a múltal való foglalkozás olyan, mintha visszalépnél egyet."

 "Én jobban szeretek a jövőbe tekinteni, mert ott fogom eltölteni az életem hátralevő részét és annak lehetősége, hogy Rómában maradhassak, a jövőbeli eredményeinken múlik."

"Hiszek a csapatban és amíg itt leszek ez így is lesz. Nem csalódtam senkiben, mert ha csalódtam volna, akkor magamban kellett volna csalódnom, hiszem én választottam őket. Az eredmények pedig az én döntéseimen alapszanak. Tudom, hogy ez a csapat mentálisan és fizikálisan is jó. Minden tekintetben erősek vagyunk és ez addig így lesz, amíg én a Roma edzője leszek."

"Ami pedig a holnapi csapatot illeti, a rotálás nem jelenti azt, hogy akik majd játszanak, azok gyengébbek lennének, vagy kevésbé lennének a csapat tagjai. Például azért játszik majd Alisson, mert jó kapus és megérdemli a lehetőséget. Aztán ott van Leandro Paredes, ő is játszani fog. Nekem a döntést úgy kell meghoznom, hogy győztes csapatot állítsak ki és bárki játszik majd, az attól még Roma játékos lesz és marad."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Astra Giurgiu