Spalletti: Komoly sérüléshullám sújtja a csapatot

Spalletti: Komoly sérüléshullám sújtja a csapatot

Komoly sérüléshullám sújtja a Romát az Austria Wien elleni mérkőzés előtt, azonban a csapat sokat tanult a legutóbbi döntetlenből.

"Egy egész hosszú listám van a sérültekről."- kezdte a sajtótájékoztatót Spalletti.

"Emerson Palmierinek a bal vádlija húzódott meg, Kosztasz Manolasz hétfő óta külön edz ésmajd pénteken tér vissza közénk, de leghamarabb csak az Atalanta ellen számíthatok majd rá."

"Francesco Tottinak a combjával van gond, ezt a következő héten még ki kell vizsgálni, míg Alessandro Florenzi, Thomas Vermaelen és Mario Rui folytatják a rehabilitációt."

"A vasárnapi Empoli elleni meccsen Federico Fazio kisebb vádli sérülést szenvedett, ma nem is edzett és kockázatos lenne a holnapi játéka."

A sok sérültet figyelembe véve előfordulhat, hogy De Rossi játszik majd a védelemben?

"Látnak más megoldást? Jelen pillanatban ez a helyzet, hiszek a játékosaimban és szemmel kell tartani azokat, akik jól használják fel a bizalmamat. Igen, De Rossi szerepet kaphat a védelemben, mert ő ott is nagyon jól el tudja látni a feladatát és ez később is jól jöhet."

"Nagyon sok meccset lejátszottunk már úgy, hogy sok volt a sérült, de nem arra emlékszem, hogy kik voltak azok, mert inkább azokra fókuszáltam, akik elérhetőek voltak. Győzelmi kényszerben fogunk játszani és győzni akarunk, de hogy kik lesznek a csatárok, azt holnap estig megtartom magamnak, így legalább némi meglepetés is lesz."

"Az biztos, hogy Kevin Strootman kezdeni fog a középpályán, mert ő az a típusú játékos, akik képes visszaküzdeni és lelkesíteni a csapatot akkor, amikor a dolgok nem állnak jól és ilyenkor az ő jelenléte nagyon fontos."

"Az elmúlt meccsből nagyon sokat tanultunk, azokból a hibákból, amiket elkövettünk és biztosak vagyunk, hogy nem fogjuk újra elkövetni őket. Az elmúlt időszakban a Roma nagyon sokat fejlődött és már más a légkör, mert a játékosok nem fogadják el, hogy olyan teljesítménnyel nem sikerült nyerni az Empoli ellen."

"Már-már rögeszméjévé vált a csapatnak, hogy megtalálják az okát annak, hogy miért nem tudtak nyerni. Ez is a fejlődés jele."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Austria Wien