Spalletti: Két ambiciózus csapat találkozik

Spalletti: Két ambiciózus csapat találkozik

A Roma mestere úgy véli, ennek a két csapatnak később kellett volna találkoznia.

"Eljött az a pillanat, amire annyira vártunk, hiszen ezekre a meccsekre vártunk, ilyeneket szerettünk volna játszani."- kezdte a sajtótájékoztatót Spalletti.

"Nagyon jó csoportunk volt és most egy igen komoly teszt vár ránk egy remek csapat ellen. A Villarreal nagyon erős és a nagyobb csapatok ellen jobban szokott játszani, mint a kicsik ellen."

"Mostanában volt pár sérültjük, de Roberto Soldado visszatért a többiekkel együtt."

"Kevés gólt kapnak, mert amikor elveszítik a labdát, akkor azonnal visszatámadnak és megtesznek mindent, hogy visszaszerezzék azt. Mindannyian egy 25 méteres körben helyezkednek el és innen támadják az üres területeket kontrákból hihetetlen gyorsan és tecnikásan, ami a spanyol csapatok sajátossága."

A tar mester megerősítette, hogy újra a brazil Alisson véd majd Szczesny helyett, ahogy azt már a kupákban megszokhattuk.

"Holnap Alisson fog kezdeni, a többit meglátjuk. Lesz egy ésszerű rotálás és itt az ésszerű a kulcsszó, mert akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, azok is jó játékosok és biztosítani tudják, hogy ettől nem fog csökkenni a színvonal. Az akár hátrány is lehet, hogy nem játszottak sokat, éppen ezért a fizikai állapotukat mindenképpen meg kell vizsgálni."

A Roma is a végső győzelemre esélyesek között van?

"Szerintem sokkal jobb lett volna, ha a sorozat későbbi szakaszában találkozik ez a két csapat, hiszen két erős együttesről van szó. Az a tény, hogy a spanyolok edzőt cseréltek mutatja, hogy vannak ambicióik, különben megtartották volna Marcelinót."

"Nehéz meccs lesz és készen kell rá állnunk az első pillanattól kezdve, meg kell mutatnunk, hogy mit tudunk és eredményesnek kell lennünk. Senki nem bújhat el, aki a Roma nevét magán viseli."

"A stadion már önmagában egy veszélyforrás, hiszen a szurkolók nagyon közel vannak és érezni lehet a buzdításukat, ami mindig ad egy pluszt a hazai csapatnak. Ez az, amit mi Olaszországban is keresünk és szeretnénk elérni, ezért reméljük, hogy felépül majd a saját stadionunk."

"A mi futballunk örömteli, de győzelemre törő is egyben. Mivel a Villarreal nem kizárt, hogy a kontrákra játszik majd, ezért a visszavágó is nagyon nehéz lesz. Ezért is roppant fontos, hogy itt most eredményesek legyünk és a saját játékunkat tudjuk játszani."

"Gólt, gólokat kell szereznünk."

Dzeko az a játékos, akit nem lehet pótolni a Románál?

"Tavaly is előfordult már, hogy megtettem és elég jó eredményeket értünk el. Most visszatért Salah és vele elől még több variációs lehetőségünk lett és itt jön most elő megint az ésszerű rotáció."

"Dzeko az egyetlen olyan játékosunk, aki ilyen fizikummal, ilyen karakterisztikával rendelkezik a támadó szekcióban, aki képes megtartani a labdát a fizikai erejével. De vannak más lehetőségeink is és ez a változatosság az előnyünkre válhat."

"Tudnánk játszani más olyan játékossal is, mint Alessandro Florenzi, de jelenleg csak Bruno Peres áll a rendelkezésemre a jobb oldalon."

Tegnap Florenzi rásérült a műtött térdére és csak pénteken derül ki, hogy mennyire súlyos a helyzet.

"Bejött tegnap az öltözőbe és jelezte, hogy fáj a bal térde. Elment pár tesztre és nem kizárt, hogy a rándulás további károkat is okozott, mert láttam ma is és azt mondta, hogy továbbra is érzi és a fájdalom nem múlt még el."

"Florenzi erős és szeretett volna erről a meccsről többet beszélni, hogy motiváljon bennünket, de a doktor azt mondta, hogy pénteken jobban meg kell majd vizsgálni a térdét."

"Ha bármilyen kétség merül fel, akkor sokkal inkább a srácra gondolok, nem a játékosra."

Nem kizárt tehát, hogy újabb műtétre lesz majd szükség.

"Mindentől tartok, mert ha a srác nem érzi jól magát, akkor én úgy általában aggódom már."

 

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Villarreal