Spalletti: Győzelemre kell játszanunk

Spalletti: Győzelemre kell játszanunk

Luciano Spalletti szeretné a Roma mentalitását megváltoztatni a Serie A-ban és az Európa Ligában egyaránt.

A Roma már biztos csoportelsőként várja az Európa Liga utolsó csoportmeccsét a román Astra Giurgiu ellen, azonban Spalletti azt akarja, hogy ettől függetlenül ezt a meccset is nyerje meg csapata.

"Néhány játékosunkat otthon hagytuk kisebb problémák miatt."- kezdte Spalletti.

"Manolasz megrántotta a jobb bokáját, De Rossinak megint begyulladt kicsit az Achillese, ezért rá figyelnünk kell. Antonio Rüdiger felépülése a tervek szerint halad, Diego Perottinak a combja fáj kicsit, míg Federio Faziónak izomproblémája van. Nekik mind fel kell épülniük hétfőig."

A Roma hétfőn a harmadik helyezett Milant fogadja, azonban most előbb a román csapattal kell megküzdenie.

"Holnap Thomas Vermaelen kezdeni fog és mindeképpen jó teljesítményt várok tőle, mert az edzéseken úgy tűnt, hogy jó formában van. Meggyőződésem, hogy képes lesz játszani."

"Meccsről meccsre mentális fejlődést várok, mert olyan csapat szeretnénk lenni, amelyik úgy megy ki a pályára, hogy csak a győzelem az elfogadható, mi pedig már bizonyítottuk, hogy ilyenek vagyunk."

"Fontos, hogy minden kontextusban fenntartsuk az erős mentalitást. A gondolkodásmód képes meccseket megváltoztatni, és ha az előző meccsen rosszul játszottunk, akkor a következő meccsen lesz kisebb bizonytalanság."

"Nekünk olyannak kell lennünk, akik minden meccsen a maximumot nyújtják, akárhányszor pályára lépünk. Lehet, hogy könnyű meccsnek tűnt, amikor otthon megvertük az Astrát, de gyakorlatban nem volt az és holnap is hasonlót várok."

Juan Manuel Iturbe kezd kifogyni a lehetőségekből és nem kizárt, hogy januárban távozni fog, azonban holnap még újabb lehetőséget kap.

"A dolgok sok mindentől függenek, de nem szabad vizsgának felfognia a holnapi meccset. Nagyon sok jó képessége van, mint a gyorsaság és a fizikai erő, valamint a borzasztó erős lövés. Ismerjük, a szurkolók nagyra értékelik és az nagyon fontos, hogy szeretne bizonyítani. A holnapi meccs remek lehetőség lesz erre."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Astra Giurgiu