Spalletti: Ez a siker hitet ad a csapatnak

Spalletti: Ez a siker hitet ad a csapatnak

A Roma mestere úgy véli, a Villarreal elleni főlényes győzelem megadja csapatának azt a hitet, amire szüksége volt.

A Roma Emerson és Dzeko mesterhármasának köszönhetően magabiztos, 4:0-ás sikert aratott az Estadio de la Ceramica stadionban a Villarreallal szemben.

"A csapatunknak különös a kapcsolata az európai meccsekkel, ezért remélem, hogy ez a siker megadja nekünk azt a hitet, amire a Romának szüksége volt."- kezdte a meccs utáni sajtótájékoztatót Spalletti.

"Amikor egy nagy csapat ellen vezetünk 2:0-ra, akkor bizony mindig menni kell a harmadik, vagy akár a negyedik gólért is."

Az az Edin Dzeko, aki tavaly borzasztó évet produkált, most vezeti a góllövőlistát az olasz bajnokságban és az Európa Ligában is.

"Edin nagyon ügyesen játszotta magát tisztára a tizenhatoson belül. Dzeko nagyon érzékeny és megérzi a felelősséget, ezért amikor a dolgok nem mentek jól, ő volt az első, aki emiatt szomorú volt. A mostani mesterhármasa megmutatta érettségét és technikai tudását, ahogy például ott kicselezte a védőket."

Sokak szerint a Roma ezzel a sikerrel a Manchester United mellett a végső győzelem egyik várományosává lépett elő.

"Az a legfontosabb, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani, ami az egyéni minőségre és tehetségre alapozódik, hiszen ez adja a különbséget. Minket az nem érdekel, hogy kik vannak még a sorozatban."

"Egy lépéssel előrébb járunk. A vezető gólunk után kicsit visszaálltunk, nem tudtunk megiramodni és amikor kontrázni akartunk, rendszeresen elvesztettük a labdát. Rengeteg munkát kell még elvégeznünk, de ez a csapat képes arra, hogyg még ennél is jobb teljesítményt nyújtson."

"A passzoknál sokkal jobban oda kell figyelnünk, pontosabbnak kell lennünk, mert akkor sokkal több energiát megspórolhatunk azzal, hogy nem kell a labda után futkorászni."

Emerson Palmieri egy remek egyéni teljesítmény után fantasztikus gólt szerzett, amivel igazolta, hogy helye van a Romában.

"Részben az egyéni fejlődés javítja a csapat dinamikáját, de az egyén is fejlődik az egységes csapat részeként. Ennek a csapatnak egy erős gerincre volt szüksége és ez most fejlődik, az egész struktúra kezd nagyon erős lenni Manolasztól kezdve, Rüdigeren át egészen Strootmanig."

"Két nap múlva viszont újabb meccs vár ránk és most hajnali 4-kor fogunk hazaérni. Ezek a játékosok nem fogják tudni időben kipihenni magukat, ezért változtatnom kell majd. Ezért azt akarom, hogy akik ma nem játszottak, azok most majd bizonyítsanak, hogy azonos szinten vannak a többiekkel, és bizonyítsák a csapategység erősségét."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Villarreal