Spalletti erős választ vár a Sampdoriától

Spalletti erős választ vár a Sampdoriától

Harmadik alkalommal találkozik ebben a szezonban a Roma a Sampdoriával, azonban Spalletti most sokkal nehezebb meccsre számít, mint a kupában.

A kupában 4:0-ra nyert a Roma, azonban a tar mester úgy véli, sokkal nehezebb dolga lesz most a csapatának, különösen Giampaolo miatt.

"Csak jókat tudok mondani róla, mert már nagyon régóta ismerem. Mielőtt a Romával Lyonban játszottunk volna, volt egy meccsünk az Ascolival, akkor ő volt ott az edző és az a meccs nagyon jó figyelemfelkeltő volt. Már akkor látszott, hogy mennyire tehetséges edzőről van szó."- mondta Spalletti.

"Hogy képes volt megverni azt a Romát, már az megmutatta, hogy milyen remek képességei vannak. Nagyon jól ismerem, és már az Empolinál is remek munkát végzett és sikerült megszilárdítania a jó futballt Sarri alatt. Minden játékosa, akit valaha edzett, jó szívvel gondol vissza rá. Azt kell mondjam, a Sampdoria komoly veszélyt jelent számunkra."

"Eddig kétszer sikerült megvernünk őket, igaz voltak nehézségeink. Szinte az összes lehetőségünket ki tudtuk használni, így nyertünk. Számunkra ez egy kínos időszak, mert nem engedhetjük magunknak meg, hogy pontokat veszítsünk. Meg kell próbálni újra nyerni, igaz nagyon nehéz ellenféllel nézünk szembe, mégpedig Giampaolo miatt."

"Keményen és jól kell dolgoznunk, ha azt akarjuk, hogy fényes jövő álljon előttünk. Ez azt jelenti, hogy megfelelően kell felkészülni és létre kell hozni valami lényegeset, ezt a játékosok is tudják. Csak egyszer élsz."

"Ahhoz, hogy igazán teljesen élvezni tudd az életet, meg kell ragadni bizonyos lehetőségeket, amikor azok adódnak. Élj a mának, mert nem tudhatod, hogy mit hoz a holnap. Hiszek benne, hogy a játékosaim is így gondolják."

A Roma közben úgy néz ki, hogy leigazolja Clement Greniert a Lyontól.

"Ő az a játékos, akivel a Milan helyettesíteni akarta Pirlót. Jelenleg eléggé ingatag a pályafutása, de egy ilyen környezetben, mint a Roma, újra képes lesz belerázódni. Meg kell néznünk őt a gyakorlatban és hogy miként tud együttműködni a társakkal. Hasonló a helyzete Fazioéhoz, az utóbbi két évben alig játszott, harsonaszó nélkül érkezett, aztán szépen magára vonta a figyelmet."

"Hinnünk kell benne és én biztos vagyok abban, hogy néhány közös edzés után visszatér majd a lelkesedése és segítségére lesz a csapatnak."

A Sampdoria elleni keret:

Alisson Becker
Bogdan Lobont
Wojciech Szczesny

Kostas Manolas
Emerson Palmieri
Mario Rui
Federico Fazio
Moustapha Seck
Bruno Peres
Antonio Rudiger
Thomas Vermaelen
Juan Jesus

Daniele De Rossi
Gerson
Leandro Paredes
Kevin Strootman
Radja Nainggolan
Diego Perotti

Stephan El Shaarawy
Francesco Totti
Edin Dzeko

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Sampdoria, Grenier