Spalletti: Ennél sokkal több kell

Spalletti: Ennél sokkal több kell

A Viktoria Plzen elleni 1:1-es döntetlent követően Luciano Spalletti nem volt elégedett és a későbbiekben sokkal többet vár a csapattól.

"Tudunk ennél többet, és kell is ennél több és jobb."- kezdte a mester a Sky Sport Italia-nak.

"Elől nem tudtuk megtartani a labdát és így nem tudtuk átvenni a játék irányítását, mert igaz volt rá lehetőségünk, de helyette belementünk a fizikális csatározásokba, ami a cseheknek volt előny."

"Olyan gólt kaptunk, amit simán el lehetett volna kerülni. Ha nem tudod kontrollálni a helyzeteket ezekben a stadionokban, akkor az ellenfeled szívvel és lélekkel fog ellened küzdeni. Sokkal nyugodtabbnak kell lennünk, ennél több kell."

A hírek szerint a meccs előtt Iturbe ultimátumot kapott, amennyiben nem tesz le valami értékelhetőt az asztalra, akkor többet nem fog játszani.

"Nem volt semmiféle ultimátum, azért választottam őt, mert azt gondoltam, hogy majd választ ad nekem a pályán és akkor a következő meccsen is bevethetem majd."

"Azt gondoltam, hogy a középpályán sokkal többet fogjuk majd birtokolni a labdát. Amennyiben nyugodtabbak, bátrabbak és elszántabbak lettünk volna, akkor bizonyos helyzetek sokkal könnyebbek lettek volna."

"Sokszor hagytuk a labdát a Plzen játékosainak és amikor elvesztettük, akkor nem harcoltunk azonnal keményen azért, hogy visszaszerezzük. Meg kell találnunk a megoldást erre a pszichológiai lustaságra."

Nagy meglepetésre a brazil Gerson kezdett a mérkőzésen, azonban a félidőben lecserélte Spalletti.

"Szerintem nem volt rossz meccse, pedig ez volt az első. Általánosságban azok, aki kevesebbet játszanak, azoknak a lehető legtöbbet kell kihozniuk ezekből a lehetőségekből."

"A mai futballban nincs 5 meccsed arra, hogy megmutasd magad. Kapsz 5 percet, vagy 5 edzést. Azok, akik nem játszanak rendszeresen, nekik sokkal többet kell mutatniuk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga