Spalletti elégedett csapata teljesítményével

Spalletti elégedett csapata teljesítményével

A Roma mestere elégedett volt azzal, amit látott a csapatától a román Astra elleni EL találkozón.

Mivel a Roma már az utolsó forduló eredményeitől függetlenül csoportelsőként továbbjutott, így Luciano Spalletti több kezdőjátékost mellőzött és inkább azoknak adott lehetőséget, akik sérülés, vagy más okok miatt kevesebbszer szerepeltek eddig.

"Nehéz meccs volt egy szintén nehéz talajú pályán. Az ellenfél lényegében megszállta a saját tizenhatosának előterét, ami így nekünk nagyon nehézzé tette a meccset, mert nem találtunk megfelelő helyet."- kezdte Spalletti.

"A védekezésünk jó volt, valamint mivel nagyon széthúzták a pályát, így nagyon sok egy az egy elleni párharcot kellett megvívnunk."

"Egyéni szempontokat figyelembe véve sok szép dolgot láthattunk és most lehetőséget tudtunk adni azoknak, akik eddig kevesebbet játszottak. Ezekkel a srácokkal, akik ilyen, vagy olyan ok miatt kevesebbszer léptek pályára, a csapat sokkal mélyebb lett."

"El Shaarawy egyelőre csak egy órát tudott játszani a sérülése után, míg Gerson nagyon jó teljesítményt nyújtott, különösen a helyezkedése és a labdatartása volt megfelelő, pedig ahol ő szerepelt, ott nem könnyű teljesíteni. A középpálya ura volt."

A Roma most is többször váltott hátul 4 védőről 3-ra.

"Megpróbáltunk egy kicsit többet tenni azzal, hogy az egyik szélső védő feljebb ment, míg azért hátul maradt így is elég védő arra az esetre, ha kontrázna az ellenfél."

A Roma az egyenes kieséses szakaszban akár olyan csapatokat is kaphat, mint a Manchester United, vagy a Villarreal.

"Tudjuk, hogy sok a jó csapat ebben a sorozatban, és nem csak ez a kettő. Nekünk készen kell állnunk és meg kell mutatnunk minden alkalommal, hogy mit tudunk. Mi olyan futballt játszunk, ami méltó a Romához. Amennyiben azt játszuk, amit tudunk és hiszünk magunkban, akkor bárkit megverhetünk, viszont ha kicsit is meginog a koncentrációnk, akkor bárkitől kikaphatunk, ahogy ezt már láthattuk."

A bajnokságban két kemény meccs következik a Milan és a Juventus ellen.

"Ezért is volt nagyon fontos, hogy most mások is lehetőséget kapjanak, mert az nagy előny számunkra, ha minél több játékos elérhető. A fizikális felkészültségünkön még javítani kell, nem állunk rosszul és szerencsére van pár napunk most pihenni. Biztos vagyok benne, hogy versenyképesek leszünk."

"A Milan olyan focit játszik, amivel mindenki számára kellemetlen ellenfél. Viszont mi is megmutattuk, hogy tudunk szép dolgokat művelni, ezért remek meccsre számítok. Nem hiszem, hogy van jobb alkalom arra, hogy ilyen statisztikai adatok mellett találkozzon a második és harmadik helyezett."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Astra Giurgiu