Spalletti az Európa Ligáról és a kapcsolatáról Rómával

Spalletti az Európa Ligáról és a kapcsolatáról Rómával

A Roma mestere a Viktoria Plzen ellen mérkőzés előtt az UEFA-nak adott hosszabb interjút

Milyen a kapcsolata a várossal, Rómával?

"Fantasztikus a kapcsolatom a várossal, mert sosem teszek kitérőt. Egyetlen utat ismerek, az pedig az otthonomtól a Trigoriába vezető út. Észre lehet venni a város szépségét, amit igazán a szívedbe tudsz zárni, ha megfelelően szemléled, mert tényleg csodálatos város. De még jobb, ha ott tartózkodsz, ha többet akarsz tudni a város történelméről, a lakóiról."

"Valójában nem nagyon élek társasági életet, mert rendszerint hazamegyek, aztán megyek újra dolgozni. Sajnos sok helyet nem is ismerek a városban, de mégis nagyon erős a kötődésem, hiszen a gyermekeim itt nőttek fel, ezért a családunk tényleg szoros kapcsolatban van a várossal."

És mi van a Roma szurkolókkal?

"A Roma szurkolói rendkívül lojálisak. A Roma nekik a második bőrük, ezért az érzéseiket egyből kisugározzák feléd és érezheted is, ami azt jelenti, hogy néha lehet érezni egy kis feszültséget, vagy aggodalmat, hiszen mindenki tudja, hogy mennyire képesek a csapatot buzdítani."

"Szinte le kell nyelned a csapat és a színek iránti szeretetüket. Te pedig az a személy vagy, akinek ezt a pályán kell visszaadnia és sokaknak ez nem is megy, mert mem tudnak a vállukra nehezedő nyomással megbirkózni."

Mit gondol arról, ez a Roma van olyan jó, hogy újra komoly sikereket érjen el?

"Szerintem ez a csapat képes arra, hogy szakítson az utóbbi évek hagyományaival és valami nagyot dobjon. A győzelem nem csak azt jelenti, hogy nyersz egy trófeát. Győzelem az is, amit szépen elcsepegtetsz mindenkibe magad körül a munkáddal kapcsolatban, a gondolkodásod és a döntéseid, ahogy napi szinten dolgozol, amit nem tehetsz másképpen, csak profi hozzáállással."

"A futball komoly dolog, ez nem szórakozás, vagy játék, ahogy sokan mondják és gondolják. Hihetetlen érdeklődés övezi a focit, az embereket borzasztóan befolyásolják az eredmények, a csapatot pedig hihetetlen szenvedéllyel és szeretettel követik. Nekünk pedig ezért kell mindig teljesen profiként viselkednünk. Persze az eredmények ettől még nem mindig alakulnak úgy, ahogy ők szeretnék."

"A szurkolók elfelejtenek bizonyos eredményeket, de azt sosem felejtik el, ahogy a csapat viselkedik, hiszen ez mindenki számára nagyon könnyen látható. Ezért is tudnak a Roma szurkolók olyan jól értékelni. Ha nem elég jó a hozzáállásunk, akkor ezt ők azonnal tudni fogják."

Milyennek ítéled a Roma eddigi Európa Liga szereplését?

"Néhány meccsen nem játszottunk valami jól, különösen az otthoni, Austria Wien elleni meccsre gondolok, ahol pedig uraltuk a játékot. Sokmindent kockára tettünk, mert ez azt jelentette, hogy a visszavágót mindenképpen meg kellett nyernünk, ami végül sikerült. Ezzel előnyös helyzetbe kerültünk, mert a sorsunk a mi kezünkben van már. A következő, Viktoria Plzen elleni hazai meccsen be is biztosíthatjuk a csoportgyőzelmet. Az Austria Wien ellen hátrányból sikerült felállni és nyerni. Ezek a csapatok nagyon képzettek és azt csinálják, amit tenniük kell, ezért nem olyan könnyű őket legyőzni."

Egy kívülállónak ez a sorozat nagyon nehéznek tűnik, hiszen olyan csapatok vannak, mint a Manchester United, az Inter, vagy a Nice.

"Hát akkor milyen nehéz egy bennfentesnek! Az ön szemszögéből értékelve a Roma erős csapat, a Manchester erős csapat, az Inter még erősebb, de aztán ott a z összes többi csapat. A kisebb csapatoknak itt a remek alkalom, hogy egy erősebb csapat ellen bizonyíthassanak, ezért mindent megtesznek, hogy megnehezítsék a dolgodat."

Milyen tulajdonságoknak kellene lennie a Romának mindig?

"A szurkolóinknak egyértelmű üzenetet kell küldenünk, ehhez pedig karakter kell és hinni abban, hogy a gyenge férfiakra gyenge sors, az erős férfiakra erős sors vár. Olyan emberekre van szükségünk, akiknek van karakterük, akik erősek és bátrak, akik meg mernek próbálni bizonyos dolgokat, akikben van verseny -és sportszellem. Az én csapatomnak szorosan együttműködve kell kiálnia az ellenféllel szemben, bárki is legyen az és ebben a szellemben kell mindig pályára lépnünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga