Spalletti: Az Európa Liga is jó lehet

Spalletti: Az Európa Liga is jó lehet

Luciano Spalletti azt szeretné, ha csapata a második számú kupasorozatban is motivált lenne.

"Ebben a szezonban elég versenyképes a csapat ahhoz, hogy 11 elsőszámú játékosnál többet is számításba vegyünk. Ráadásul ez a csapat úgy lett összeállítva, hogy rotálni lehessen a játékosokat anélkül, hogy ugyanaz a játékos legyen leterhelve."- kezdte Spalletti.

"Nyilvánvaló, hogy fogunk rotálni, de alapvető dolog, hogy jól kell játszanunk és meg kell próbálni megnyerni a meccseket."

Miután nem sikerült a BL csoportkörbe jutás, a kérdés az, hogy motivált tud-e lenni a Roma az EL-ben is?

"A BL a legtekintélyesebb sorozat, de az Európa Liga is szép lehet, ha sokáig el tudunk jutni. Nyilvánvaló, hogy most rossz összehasonlítani a kettőt, de ha sikerülne eljutni a végső szakaszba, akkor ez a sorozat is széppé válna."

A Roma komoly gondokkal küzd az európai kupasorozatokban, miután az elmúlt 32 meccsből csak egyen nem kapott gólt.

"Javítanunk kell a statisztikáinkon és a viselkedésünkön egyaránt. Sajnos gyakran kellett a védelemben az embereket cserélni és voltak, akik nagyon későn érkeztek, de ettől még jobban is szerepelhettünk volna sőt, jobban kellett volna teljesítenünk."

"Keményen dolgozunk a védekezésen és rájöttünk, hogy mennyire fontos az, ha hátul szilárdak maradunk. Holnap olyan játékost is pályára küldhetek, mint Fazio, aki amellett, hogy jó játékos, nem fáradt annyira, mint a többiek."

"Vermaelen játszhatna, de a következő meccsre nézve problémákat okozhat, ha egyből játszatom. Nem szeretném még holnap bevetni, helyette Jesust, Faziót és Manolaszt szeretném játszatni."

Totti megint fantasztikusat produkált vasárnap csereként beállva. Játszani fog holnap?

"Semmit nem tudok megígérni, a játék fogja megszabni, hogy mit teszek. Sok jó játékosom van, nem tudom mindet játszatni. Francesco egy zseni, mindig jó őt látni, de benne van a korban. Ezt mindenki tudja és sajnálja, ezért meg kell tanulnunk őt jól használni."

"Vasárnap megint láthattuk a Roma stílusát és tudjuk, hogy miként használjuk a gyémánt alakzatú középpályát. Láthattuk, hogy milyennek kell lennie a Roma játékának, mint a Samp elleni második félidőben."

Nainggolan azt nyilatkozta, hogy a szurkolók csak akkor kezdik el buzdítani a csapatot, amikor Totti is a pályán van.

"Az emberek gyakran kérdezik, hogy más-e Rómában dolgozni: igen, más. Itt minden sokkal intenzívebb, minden megduplázódik és az érzések is sokkal élénkebbek, tehát a pályán képesnek kell lenned megduplázni az erőfeszítéseidet is."

"Szerintem ez rajtunk múlik, nem várhatunk el semmit a szurkolóktól. Inspirálni kell őket úgy, ahogy vasárnap a második félidőben tettük. Amennyiben pontos és erős lépést teszünk, úgy a szurkolók is velünk fognak tartani és mindig meg fogják adni mindazt, amit csak akkor adtak, amikor Francesco a pályán van."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga