Spalletti: Alisson igen, Strootman lehet

Spalletti: Alisson igen, Strootman lehet

A Roma mestere megerősítette, hogy a brazil Alisson kezd majd az Austria Wien ellen, azonban Kevin Strootman játéka nem biztos.

Az Astra Giurgiu elleni mérkőzés után Wojciech Szczesny azt állította, azért nem játszott a román csapat ellen, mert az egy könnyű meccs volt, azonban Spalletti szerint ez nem így van.

"Én választom ki a csapatot és ő azért nem játszott, mert őt nem választottam ki."- kezdte Spalletti.

"Bárki azt mond amit akar, amíg az a normális keretek között van. Holnap megint nem ő fog védeni, mert Alisson lesz a kapus. Általában az elvégzett munka alapján hozom meg a döntésemet és Alisson bebizonyította, hogy lehet rá számítani, ezért megkapja a lehetőséget. Holnap ő fog játszani."

"Sajnos kevésbé jó dolgokról is beszélnünk kell, a hiányzókról. Mario Rui és Nura folytatják a rehabilitációt, de sajnos Thomas Vermaelennel kapcsolatban nem tudunk semmi biztosat mondani. Bruno Peres és Perotti állapotáról tudunk, Seck kapott egy rúgást a bokájára tegnap, ezért rá sem számíthatok."

"Strootman állapotát még meg kell vizsgálni és a legjobb esetben sem fogjuk az egész meccsen játszatni. Manolasz játéka is kérdéses, mert ő sem teljesen egészséges."

"Radja állapota sokat javult, Nápolyban ráadásul jól is játszott. Ami Vermaelent illeti, az ilyen gyulladásoknál komoly tesztekre van szükség ahhoz, hogy meglássuk mikor vethető be újra, de az egyértelmű, hogy jelen pillanatban mindig van valami válasz. Meg kell nézni, hogy visszatérhet-e, vagy további pihenésre van szüksége."

A Roma játéka az elmúlt meccseken egyre jobb formát mutatott és nem kizárt, hogy Spalletti megszilárdította a védelmet.

"Az elmúlt meccseken sokkal kiegyebsúlyozottabb volt a csapat és jobb volt a hozzáállás is, amiben az egész csapatnak szerepe volt. Nagyon jól mozogtunk labda nélkül, mindannyian jól védekeztünk együtt, miközben az első három ember folyamatosan letámadott, így a csapat tömör maradt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy csapatként funkcionálj."

"Ami a holnapi meccset illeti, nincs már olyan, hogy könnyű meccs, ezt a játékosaim is tudják, ez mindenki számára nyilvánvaló."

"Ott van Olarenwaju Kayode, aki iszonyat gyors és komoly problémákat képes okozni az ellenfélnek. Náluk játszik Ismael Tajouri, aki eddig 5 gólnál tart és nagyon jó bal lába van. Nem sokat játszott és ha csak nem sérült, akkor biztosan játszani fog."

"Mindenképpen egy újabb jó teljesítménnyel és győzelemmel kell előrukkolnunk és a csapat, amit összeállítottam - ne felejtsük el, hogy sok a hiányzónk - nem lesz gyenge."

"Ha valaki nem érdemli meg, hogy pályára lépjen, akkor én nem fogom játszatni, mert így lehet kikapni egy meccsen. Meggyőződésem, hogy újabb jó teljesítményt fogunk nyújtani holnap és a játékosok helyes mentalitással lépnek majd pályára."

Spallettitől persze megkérdezték, hogy Totti játszani fog-e és a szakember elárulta, nem kizárt, hogy a veterán támadó mérföldkőhöz érkezik holnap.

"Nem tudom, lehet, hogy csak engem érdekel, de elmondok maguknak valami pluszt, ami még érdekesebbé teszi a kérdést. Az irányításom alatt Totti 99 gólt szerzett és ha sikerülne újabb gólt lőnie, akkor meglenne a 100. Engem ez érdekel és ha már a számokat nézzük, akkor ez lesz a 100. európai kupameccse. Totti játszani fog."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga