Spalletti: A Lyon nagyon jó erőkből áll

Spalletti: A Lyon nagyon jó erőkből áll

Nehéz mérkőzésre számít Luciano Spalletti, mert szerinte a francia bajnokság színvonala sokat javult.

Az Európa Liga legjobb 16 csapata között a Lyon együtteséhez látogat a Roma csütörtök este, ahol a csapat mestere mindenképpen nehéz meccsre számít.

"Nehéz mérkőzés lesz, mert a francia bajnokság színvonala sokat emelkedett. Már nem lehet ahhoz a régihez hasonlítani, amikor csak a Lyon volt."- kezdte a születésnapját tegnap ünneplő mester.

"Most ott van a Monaco, a Paris Saint-Germain, a Nice... a versenyképesség megnőtt. Néha alig volt lehetőség és esély arra, hogy valaki meglepetést okozzon nekik, most viszont már hozzászoktak, hogy rengeteg nagy meccset játszanak."

"Teljesen világos, hogy a Lyon nagyon jó erőkből álló csapat, ezért döntő fontosságú lesz, hogy nem szabad kinyílnunk, mert hihetetlen gyorsak."

"Amennyiben kicsit jobban kihagyunk, akkor Lacazette a tudásával azonnal lecsap a lehetőségre. Sokat kell majd futnunk."

"Az is világos, hogy ezeknek a meccseknek lesz egy visszavágójuk is és összesen 180 percet fogunk játszani. És persze, ha jól szerepelsz idegenben, akkor az hatalmas előnyt jelent a későbbiekre, ezért meg kell próbálni játszani, miközben azért figyelni kell a visszavágóra is."

"Mi mindenképpen a győzelemre fogunk törekedni. Megpróbáljuk megtartani az egyensúlyt és nyerni szeretnénk."

A Roma a legutóbbi két meccsét elvesztette, ami mentális fáradtságra is visszavezethető. A kérdés az, hogy mennyire befolyásolja majd ez a holnapi meccset.

"Amikor fáradtságról beszélünk, akkor nem csak az izmokról van szó, hanem arról is, amit a fejed diktál. Ha azt mondod a csapatnak, hogy fáradtak és közben meg kell ismételnünk az edzést, az körülbelül ugyanaz, mintha azt mondanád nekik, hogy 2 hónapos extra szabadságot kapnak, ha kikapnak a meccseken."

"Két igen erős csapat ellen játszottunk és lehet, hogy néhány dologban hibáztunk, de mindkét esetben végig meccsben voltunk. Bizonyos esetekben a dolgok neked kedveznek, máskor pedig ellened vannak. Rengeteg meccs van és én bízom a játékosaim teherbíró képességeiben."

"Amit megérdemeltünk, azt már megszereztük véres verítékkel és azzal a szintű játékkal, amit játszani szoktunk. És amióta megvan, azóta el sem akarjuk engedni."

"Vannak nehézségek, amiken túl kell lendülni, de mi erősek vagyunk és akár a nehéz helyzetekben is megtaláljuk a megoldást."

"Az a két vereség bántó volt, de az csak két vereség. Most mennünk kell tovább azzal a tudattal, hogy minden a mi kezünkben van annak ellenére, hogy azt a kis előnyt elvesztettük, ami önbizalmat adott. Most mentálisan erősnek kell lennünk, hogy képesek legyünk megbirkózni ezzel a kis nyomással."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Európa Liga, Lyon