Smalling: Ez egy tökéletes lehetőség

Smalling: Ez egy tökéletes lehetőség

Az angol játékos péntek délután egy évre kölcsönbe a Roma csapatához igazolt, ahol a 6-os mezt viseli majd.

A 29 éves játékos 9 év után hagyta el a Manchester United együttesét, amelyikkel kétszer nyerte meg a Premier League-et.

"Amint meghallottam, hogy érdeklődnek irántam, hogy lehetőségem lenne egy másik bajnokságban egy nagy csapatnál szerepelni, akkor rögtön arra gondoltam, hogy ez kell nekem. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy végül összejött."- mondta Smalling.

"Nem olyan rég hallottam én is a pletykákat, de nem érdekeltek, mert nem lehet tudni még ilyenkor, hogy mi igaz belőlük, de amint hallottam, hogy konkrét megkeresés történt, azonnal tárgyalni akartam, és onnan minden gyorsan ment."

Számított a döntésedben az, hogy Angliából már ismertél olyan játékosokat, mint Kolarov és Dzeko?

"Szerintem igen, ismerve a tapasztalatukat, és amit elértek mind az angol, mind az olasz labdarúgásban. Beszélve velük, más játékosokkal, akik játszottak Olaszországban, mindenki jókat mondott a Romáról és a Serie A-ról magáról, így nem is kellett gondolkodnom."

Szerettél volna külföldön játszani?

"Amikor felnősz, akkor egyértelműen az a célod, hogy a Premier League-ben szerepelhess, de később engem elkezdett a külföldi játéklehetőség is érdekelni. A Serie A az angol mellett az egyik top bajnokság, és most, hogy lehetőségem lett itt játszani, ennek nagyon örülök."

Milyenek az első benyomásaid azt követően, hogy körbevezettek Trigoriában?

"Azt gondoltam, hogy milyen fantasztikus itt minden. A legapróbb részletekre is figyelnek, nagyon jó a pályák minősége, a médiaközpont és a felszerelések tökéletesek. Szinte egész nap az orvosin vettem részt, de miután megjöttem Trigoriába, és láttam, hogy hol fogok minden egyes nap edzeni, miket fogok használni, hát nagyon jó érzés volt. Azt hiszem ez egy tökéletes nap."

Paulo Fonseca eléggé egyértelművé tette, hogy mit vár el egy védőtől. Mit gondolsz, beleillesz ebbe a szerepkörbe?

"Azt hiszem, hogy amint beszéltem az edzővel, és átbeszéltük a taktikát, hogy miként szeretné látni a csapatot, rögtön éreztem, hogy ez a szerep tökéletesen illik rám. Megvan a tapasztalatom, és ha fent akarsz védekezni, akkor gyors védőre van szükséged, és remélem, hogy nekem ez a gyorsaság mevan. Alig várom, hogy csatlakozzak a csapattársakhoz."

Mennyire volt hasznos a döntésedben az, hogy beszéltél az edzővel?

"Mindenképpen az volt. Amikor meghallod, hogy érdeklődnek irántad, azonnal beszélni akarsz az edzővel, meg akarod tudni a technikai részleteket, hogy miként illeszkedhetsz a csapatba, és minden mást is. A beszélgetésünk nagyon felcsigázott, és amint letettem a telefont, rögtön azt gondoltam: 'Csapjunk bele!'"

"Ez volt az az utolsó részlet, amire még szükségem volt, hogy beszélhettem az edzővel, bár azt kell mondjam, hogy kb. 30 másodperc alatt eldöntöttem, hogy belevágok."

Sokan tudják már rólad, hogy egy ideje vegán vagy. Mesélnél erről egy picit? Ez azt jelenti, hogy sosem fogod megkóstolni a híres római Carbonarát?

"Úgy gondolom, hogy a vegán étrend szépsége az, hogy most is sok olyan ételt fogyasztok, amit előtte is ettem, annyi, hogy most nincs benne állati eredetű. De amióta váltottam, energikusabbnak érzem magam, kevésbé vagyok sérülékeny, és szerintem hozzájárult a fejlődésemhez. Élvezem ezt az életstílust."

Éppen a szezon egyik legnagyobb meccse, a derbi előtt érkeztél. Várod már, hogy megtapasztald ezt az atmoszférát?

"Ez az a meccs, amit világszerte közvetítenek mindig a tévében. Mindenki számára sokat jelent, a szurkolók megőrülnek érte, és ez az, ami a játékosokat is feltüzeli. Szóval pont jókor érkeztem."

Milyen állapotban vagy? Készen állsz a bevetésre?

"Amióta a felkészülési időszakra visszatértem, jó állapotban vagyok, nem voltam sérült, szóval minden nap tudtam edzeni. Jó, meccsen nem sokan játszottam, de minden nap edzettem, így fizikálisan jó formában vagyok."

Mik a céljaid erre az évre?

"Amikor beszéltem az edzővel, akkor nyilvánvalóvá vált, hogy a cél a jó Serie A-s szereplés, és a Bajnokok Ligájába való visszajutás, valamint a jó Európa Liga szereplés. Sok cél van, amiknek részese akarok lenni, és hozzájárulni a klub sikereihez."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Smalling, interjú