Smalling: A játékosoknak is vállalniuk kell a felelősséget

Smalling: A játékosoknak is vállalniuk kell a felelősséget

Az angol védő tisztában van azzal, hogy a kialakult helyzeten csak a csapat tud változtatni.

Nagyon jól ismered ezt a sorozatot, hiszen már megnyerted egyszer. Ideális meccs lesz a Gent elleni ahhoz, hogy a csapat elfelejtse a jelenlegi problémákat?

"Szerintem a következő meccs mindig a legtökéletesebb, és mindig az eredményre fókuszáltunk, de sajnos azok mostanában nem nagyon jöttek. Viszont most gyors egymás után két hazai meccsünk is lesz, így lehetőségünk lesz arra, hogy változtassunk a rossz szérián, és új, tiszta lappal indulva sikeresebb hónapok elé nézzünk."

Mi az oka annak, hogy ilyen rosszul alakultak a dolgok mostanában?

"Nagyon nehéz erre magyarázatot találni. Karácsonyig megvolt a folytonosság, aztán az elmúlt hónapban ez teljesen eltűnt. De szerintem mi játékosok vagyunk felelőssek azért, ami történt, mi tudunk ezen változtatni, és dolgozni azon, hogy javuljunk minden téren. Mindannyian tudjuk, hogy az elmúlt hónap pocsék volt, de keményen dolgozunk azon, hogy mihamarabb túllépjünk rajta, és a következő hónapok már sokkal sikeresebbek legyenek."

A szezon elején a védők elég sok gólt szereztek, viszont mostanában ez teljesen megszűnt. Miért?

"Mi védők tudjuk, hogy a pontrúgások azok, ahol lehet esélyünk a gólszerzésre, ahol segíthetünk a csapattársainknak a gólszerzésben, ezért nagyon sokat gyakoroljuk a pontrúgásokat. De nem csak ebben szeretnénk segítségére lenni a csapatnak, minden más területen is."

Miért kap olyan sok gólt a csapat? Vannak olyan játékosok, akik kicsit félve lépnek pályára?

"Nekem, mint védőnek nagyon rossz megélni, hogy most olyan sok gólt kapunk, főleg úgy, hogy előtte nem hogy gólt alig kaptunk, de lehetősége is nagyon kevés volt az ellenfélnek. Egyértelmű, hogy nehéz időszakon megyünk keresztül, de tudjuk, hogy ebből csak mi, játékosok tudjuk kirángatni magunkat. Tudjuk, hogy javulnunk, fejlődnünk kell, ezért keményen dolgozunk. Mindig bánt, ha gólt kapunk, mert ez az, amire eddig büszke voltam, erre mostanában csomó gólt kapunk."

Jól érzed magad Rómában? Mi lesz a jövőddel?

"Hogy őszinte legyek, most csak a jelennel foglalkozom. Szerintem az a legjobb, ha mindig a következő meccsre koncentrálunk. Hogy szeretek-e itt élni? Persze, 100%-ig jól érzem magam. Ez egy remek klub, fantasztikus város, a szurkolók szenvedélye, és az irántam az első naptól mutatott szeretete pedig csodálatos. De most semmi mással nem akarok foglalkozni, nem akarom, hogy bármi más eltántorítson a legfontosabbtól, hogy csütörtökön, majd vasárnap is nyerjünk."

A tulajdonosváltással kapcsolatos dolgok is eltérítik a figyelmet?

"Nem, az is messze van ettől. Egészen addig, amíg meg nem jelentek olyan hírek, hogy már közel a megállapodás, én nem is hallottam róla sehol. Erről nem is beszéltünk az öltözőben. Ez nem ránk játékosokra tartozik."

A derbin mutatott játék túl sokat kivett volna a csapatból, vagy mentálisan volt rossz hatással a csapatra?

"Szerintem azzal az eredménnyel senki nem tudott megbékélni. A teljesítményünk nagyon jó volt, de hiába voltunk sokkal jobbak, két pontot elvesztettünk. Szóval azzal a meccsel nem voltunk elégedettek. Talán a szezon korábbi szakaszában lehetett volna építeni arra a meccsre. Viszont most is olyan teljesítményre lenne szükség ahhoz, hogy újra visszatérjünk a győztes útra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Smalling, Gent, Európa Liga