Sikeres megbeszélés az új stadionnal kapcsolatban

Sikeres megbeszélés az új stadionnal kapcsolatban

A klub felsővezetése, amelyet Ryan Friedkin alelnök és Lina Souloukou vezérigazgató képviselt, ma találkozott Roberto Gualtieri római polgármesterrel, hogy megvitassák a klub új stadionjával kapcsolatos terveket.

A találkozót mindkét fél részéről a közös lelkesedés jellemezte, hiszen a futballszurkolók és a szélesebb közösség számára is számos előnyt ígérő projekről van szó.

A projekt videóbemutatójának közzététele lelkes visszhangot váltott ki, bemutatva az új stadion egyedi elképzelését és modern kialakítását. Ennek a víziónak a kulcsa az új Curva Sud, amely Európa legnagyobb "kanyarja" lesz, és amely az AS Roma szurkolóinak rendíthetetlen szenvedélyéről tesz majd tanúbizonyságot.

"Megtiszteltetés volt ma találkozni Roberto Gualtieri polgármesterrel. Ez a rendkívüli stadion nemcsak az AS Roma és szurkolói számára jelent új otthont, hanem Róma minden polgára számára is mérföldkő. Az új Curva Sud, amely a legnagyobb kanyar lesz Európában, erőteljes fókuszpont lesz, amely megtestesíti szurkolóink szenvedélyét és energiáját. A klasszikus római építészet által inspirált ikonikus dizájnjával és a legmodernebb létesítményekkel a stadion világszínvonalú élményt nyújt majd mindenkinek, a futballszurkolóktól a helyi közösségig. Az AS Roma büszke őrzőiként elkötelezettek vagyunk amellett, hogy olyan teret hozzunk létre, amely megtestesíti klubunk szellemét és hagyományait, miközben az innováció és a kiválóság globális szimbólumává és a környezeti felelősségvállalás modelljévé válik.”- jegyezte meg Ryan Friedkin.

Az az elkötelezettség, hogy az új stadion a környezeti felelősségvállalás modelljévé váljon, összhangban van a klub értékeivel és Róma városának tágabb céljaival, amint arra Róma polgármestere is emlékeztetett.

Mindkét fél megvitatta és elfogadta a projekt előrehaladásának ütemtervét, beleértve a fejlesztés különböző szempontjaira összpontosító munkacsoportok létrehozását. Ezek a csoportok biztosítják majd a projekt zökkenőmentes előrehaladását, gondosan ügyelve a környezetvédelmi előírásokra és a közösség bevonására.

Az AS Roma és vezetősége elkötelezett egy olyan mérföldkő létrehozása mellett, amely nemcsak a szurkolói élményt növeli, hanem pozitívan járul hozzá a közösséghez és a környezethez is. Az új stadionprojekt a klub, a szurkolók és Róma városának büszkesége és egyben szimbóluma lesz.

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma