Baldissoni: Közös a felelősség az új stadionnal kapcsolatosan

Baldissoni: Közös a felelősség az új stadionnal kapcsolatosan

Az utóbbi napok eseményeire reagált a klub alelnöke a Sky Sport Italia-nak.

Szerda reggel Róma egyik vezető önkormányzati tagját letartóztatták vesztegetés gyanújával, azonban Paolo Ielo, az ügyért felelős ügyész ismételten kihangsúlyozta, hogy a klubot és a stadiont nem érinti az ügy.

Eléggé érdekes volt a szerda reggel. Azonban Ielo főügyész szavaiból az tűnik ki, hogy a klubot nem érinti a kialakult helyzet.

"Mindig rossz egyszerű állampolgárként ilyen híreket hallani, olvasni, de minket nem leptek meg Ielo szavai. A Stadio della Roma projekt egy hatalmas és összetett vállalkozás, de már minden adminisztráció jóvá lett hagyva anélkül, hogy bárki bármilyen ellenvetést talált volna. 15 hónappal ezelőtt kész lett minden tanulmány, szóval nehéz elképzelni, hogy valaki pont most talált valami problémát, és a realitás is az, hogy nem, ezt pedig Ielo is megerősítette. A Stadio della Roma építésével kapcsolatban nincsenek kétségek."

"A jóváhagyás már megtörtént, de ha bármilyen bizonyíték is felmerül egy esetleges korrupcióval kapcsolatban, akkor természetesen nagyon csalódottak leszünk; reméljük, hogy akit megvádoltak, az képes lesz az ártatlanságát bizonyítani, viszont ha kiderül, hogy hibáztak, akkor annak legyenek meg a következményei."

"Azonban kollektív felelősség is van, a város vezetői részéről is, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy ez a folyamat elfogadott, és megköttetett."

Nem tart a további csúszástól?

"Nem, és nincs is ok rá igazságügyi szempontból. Nagyon keményen dolgoztunk a várossal egyetemben, hatalmas energiákat és időt fordítottunk arra, hogy a végső városi igényeknek megfelelő részleteket is kidolgozzuk. Az elmúlt napokban egyértelművé tettük, hogy néhány hét elegendő kell legyen ahhoz, hogy elvégezzük a szükséges tervezési feladatokat - és még mindig várjuk, hogy ez megtörténjen. Szorosan együtt dolgozunk a várossal, hogy mihamarabb befejezzünk mindent, ami szükséges még ahhoz, hogy lezárható lehessen a végső dokumentáció április végére."

Jim Pallotta nem gondolt soha arra, hogy feladja?

"Jim egy sikeres üzletember és befektető, ezt többször bebizonyította már. Régebben minden kezdeményezésnek mérlegelte az előnyeit és hátrányait, de azt kell mondjam, hogy ami itt Rómában megy, az minden képzeletet felülmúlt. Úgy gondolom, hogy állampolgárként hálásnak kell lennünk neki az elkötelezettségéért, és hogy végig hitt az ország, és különösen a város potenciáljában."

"Ebből a szempontból is felelősséggel tartozunk, hogy segítsünk egy olyan embernek, aki kész és hajlandó egy ilyen befektetésre Rómában. Szóval, ha időnként mérlegeli is a dolgokat, mikor annyira lassan halad a projekt, végül csak úgy dönt, hogy látni akarja már a végét, és ahogy már mondtam, a mi felelősségünk, hogy segítsünk neki és mindazoknak, akik úgy döntöttek, hogy ebben a városban fektetnek be."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Baldissoni, Stadio della Roma