Shomurodov első interjúja

Shomurodov első interjúja

Az üzbég támadó a Genoa együttesétől érkezett a Romához.

Tegnap este vált hivatalossá, hogy a Roma 17,5 millió euróért megvásárolta a Genoa üzbég válogatott csatárát, Eldor Shomurodovot.

A játékos 2026. június 30-ig szóló, 5 éves szerződést kötött a Romával.

Eldor Shomurodov, új roma játékosként ülsz itt. Milyen érzés ez?

"Először is, határozottan izgatott vagyok. Ez egy hatalmas lépés számomra. Megpróbálom majd megmutatni a játékomat, és boldoggá tenni a szurkolókat."

A Genoánál eltöltött nagyon pozitívra sikeredett szezon után csatlakozol a klubhoz, ráadásul az volt az első szezonod a Serie A-ban...

"Igen. Ez volt az első szezonom, de megpróbáltam... Megpróbáltam megmutatni, mire vagyok képes. Néhány dolgot jól csináltam, másokat talán nem annyira - és ezt én is tudom. De mégis azt mondanám, hogy összességében elégedett voltam a szezonommal."

Úgy tűnik, hogy a szezon második felében nagyon sokat fejlődtél, mind a teljesítményed, mind a statisztikáid tekintetében. Mit gondolsz, mi áll ennek a javulásnak a hátterében?

"Először is, ez volt az első szezonom, és azt hiszem, kellett egy kis idő, hogy alkalmazkodjak. Szóval azt hiszem, ez a fő ok."

"Később kezdtem hozzászokni a meccsek sebességéhez, a csapathoz és ahhoz, ahogyan a többi csapat védekezik. Azt hiszem, emiatt a végén sokkal jobban teljesítettem, hiszen már tudtam, mit kell tennem és hogyan kell játszanom."

Mi ragadott meg leginkább a Serie A-ban?

"Mindenekelőtt a játék minősége az, ami nekem feltűnt. A csapat, a játékosok színvonala, akikkel együtt játszottam. Másodszor pedig - a játék sebessége és izgalma."

Az orosz FC Rosztovnál töltött időszakodhoz képest mennyit változtál és fejlődtél szerinted?

"Nehéz megítélnem, mennyit fejlődtem. Azt hiszem, a meccseket néző szurkolók, a nézők jobban meg tudják ezt ítélni."

"De minden évben, amikor elkezdek egyre jobban játszani, és segítek a csapatnak eredményeket elérni, egyre nagyobb önbizalmat kapok - ez mindig így van."

Mik a céljaid a Románál?

"Mindenekelőtt szeretnék segíteni a csapatomnak, hogy trófeákat nyerjen, mindent meg fogok tenni ennek érdekében. Szeretném a legjobbamat nyújtani és folyamatosan fejlődni."

A múltban megmutattad, hogy bárhol képes vagy játszani elől. Melyik szerepet részesíted előnyben?

"Nem számít, hogy hol, mindig tudok cserélni a szélsővel vagy a középső játékosokkal. Egyszerűen nagyon jól érzem magam támadásban, de persze csatárként szeretek a legjobban játszani."

Sok klub érdeklődött irántad - miért a Romát választottad?

"A Roma mindenekelőtt Olaszország egyik legjobb csapata. És sok pozitívum van, ami vonzott engem. Sok jó dolog, például láttam, hogy a szurkolók hogyan támogatják a csapatot, hogyan zajlanak a meccsek. Régebben rengeteg Roma-meccset néztem, így egy kicsit ismerem."

"Minden nagyon gyorsan eldőlt. Nagyon igyekeztek leszerződtetni, és szerintem nagyon gyorsan cselekedtek. Szóval ez is pozitív volt. És most természetesen itt vagyok."

"A másik ok az, hogy mindig igyekszem magasra törni. Szóval ez is nagyon fontos számomra, hogy vállaljam a következő kihívást"

Te leszel az első üzbég játékos, aki a Romát képviseli - mennyire vagy büszke arra, hogy utat törsz a hazádnak?

"Igen, hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy a hazámat képviselhetem. Tudom, hogy az emberek mennyire támogatnak engem... Ezt már akkor is tudtam, amikor Genovába költöztem. Szurkoltak nekem, és ezt éreztem is."

"A támogatásuk most még erősebb lesz, hiszen egy ilyen nagy klubnál fogok játszani. Szóval ez tényleg hatalmas megtiszteltetés."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Shomurudov