Santon és Zaniolo a Roma játékosai lettek

Santon és Zaniolo a Roma játékosai lettek

A klub hivatalos közleményben jelentette be Davide Santon és Nicolo Zaniolo leigazolását az Intertől.

Mindkét játékos a Nainggolan-üzlet részeként igazolt a Romához, miután a belga középpályást a fővárosi együttes eladta az Internek.

Santon 9,5 millió euróért, míg Zaniolo 4,5 millió euróért lett a Roma játékosa.

"Nagyon pozitívak az érzéseim."- jegyezte meg az aláírást követően Santon.

"Ez egy új kaland kezdete, és már alig várom, hogy elkezdődjön, és hogy megmutathassam mindenkinek mire vagyok képes."

"A sportigazgató azonnal mély benyomást tett rám. Két nappal a Rómába érkezésem előtt beszéltünk telefonon, elég sokáig tartott a beszélgetés, majd megegyeztünk abban, hogy ide igazolok. Hihetetlenül motivált vagyok."

"Azért igazoltam ide, mert szeretnék ezzel a klubbal nyerni valamit, és remélem, hogy ez ebben a szezonban összejön majd, vagy akár a következő néhány évben."

Santon 4 éves szerződést kötött, ami 2022 június 30-án jár majd le. Alapvetően bal oldali védőről van szó, de képes mindkét szélen játszani. 2009-ben mutatkozott be az Inter felnőtt csapatában a Roma elleni Olasz Kupa találkozón, majd ezt több mint 100 mérkőzés követte a milánói együttes színeiben.

"Ismerjük Davidét és az ő képességeit nagyon jól, de ami engem a legjobban lenyűgözött, az a pályafutásának a feltámasztása iránti vágya volt. Davide nagyon sokoldalú játékos, így az edző mindkét oldalon számíthat majd rá."- mondta róla Monchi.

A 18 éves Zaniolo - aki a 22-es mezt viseli majd - 5 éves szerződést kötött a Romával, ami 2023 június 30-ig tart.

"Csodálatos érzés, büszke vagyok arra, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy ezt a klubot képviseljem. Mostantól a pályán kell megmutatnom, hogy pontosan mire vagyok képes."- nyilatkozta a fiatal támadó középpályás.

"Eusebio Di Francesco számít a fiatal játékosokra, tavaly nála mutatkozott be Mirko Antonucci is, és remélem, hogy én is lehetőséget fogok kapni."

"Monchi nagyon kedvesen fogadott, elmondta, hogy ő, az edző, és az egész klubvezetés nagyon örül annak, hogy a Romához igazoltam, mostantól csak rajtam múlik."

"Mik a céljaim? Szeretnék minden nap, minden edzésen fejlődni, és megmutatni az edzőnek, hogy mindenem megvan ahhoz, hogy ezt a klubot képviseljem."

"Az elmúlt szezonban nagyon sok gólt szereztem, képes vagyok a középpályán középső részén is játszani, de akár 'trequartista'-ként is. Szerintem sokat jelent egy csapat számára, ha képes többféle módon is futballozni."

Zaniolo az elmúlt szezonban 26 meccsen 13 gólt szerzett, és megnyerte az U-19-es bajnokságot a csapatával.

"Nagyon örülök annak, hogy itt üdvözölhetjük Nicolót Trigoriában."- jelentette be Monchi.

"A tehetsége egyértelmű benyomást tett ránk az elmúlt szezonban, ahol megmutatkozott, hogy miért is ő számít az egyik legnagyobb tehetségnek az olasz futballban."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Santon, Zaniolo, átigazolás