Rui Patrició: Nagy teljesítményre lesz szükségünk

Rui Patrició: Nagy teljesítményre lesz szükségünk

A portugál kapus úgy véli, komoly teljesítményre és a szurkolók támogatására lesz szükségük egy jó eredményhez a Real Sociedad ellen.

Nagy európai este lesz holnap. Milyen mérkőzésre számítasz a telt házas Olimpicóban?

"Mindenképpen egy nagyszerű európai este lesz a szurkolóink előtt. Remélem, hogy a közönség segíteni tud nekünk abban, hogy nagy teljesítményt nyújtsunk. A holnapi győzelem óriási dolog lenne, és számítunk a szurkolóink segítségére, ahogy ebben a szezonban mindig is segítettek."

"Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem nekik a folyamatos támogatásukat. Remélhetőleg a holnapi nap is egy újabb nagy este lesz."

Idén elég sok meccset megúsztál kapott gól nélkül. Látsz javulást a védelemben az előző szezonhoz képest?

"A tavalyi szezonban elvégeztük az alapmunkát, de természetesen folyamatosan fejlődnünk kell. Törekednünk kell arra, hogy csapatként és egyénileg is elérjük a bennünk rejlő lehetőségeket. Igaz, hogy kevesebb gólt kapunk, és ez a csapatként végzett munkánknak és az edzői stáb munkájának köszönhető. Tovább kell fejlődnünk, mert rengeteg célunk van ebben a szezonban."

Annak ellenére, hogy 13 meccsen nem kaptál gólt, az utóbbi időben több kritika is ért, miután volt néhány nem éppen hibátlan teljesítményed. Ez feldühít, vagy úgy gondolod, hogy a teljesítményed elég jó volt?

"Számomra az számít, hogy mindig a lehető legkeményebben dolgozom, és a legjobbat nyújtom magamból. Igaz, hogy ebben a szezonban elég sok kapott gól nélküli meccsünk van, de a nap végén a győzelem számít. Mert ha nem kapunk gólt, de még úgy sem nyerünk... akkor az nem ér sokat. A lényeg az, hogy ne kapjunk gólt és úgy nyerjük meg a meccseket."

"Továbbra is úgy kell dolgoznunk, ahogy eddig, minden nap 100%-ot kell nyújtanunk. A kritika a munkánkkal jár. A lényeg, hogy ne hagyjuk, hogy ez elvonja a figyelmünket a céljainktól."

Mennyire fontos egy ilyen tapasztalt kapusnak, hogy egy olyan vezér van előtte, mint Chris Smalling? Mivel még egy év van hátra a saját szerződésedből, próbálod meggyőzni őt, hogy maradjon?

"Smalling sokszor megmutatta már, hogy milyen vezető és milyen játékos. Kétségkívül ő a csapat egyik alappillére. Fantasztikus játékos, és fontos nekem és mindenki másnak is, beleértve a védőtársait is. Mindannyian jól teljesítenek."

"Ami a szerződését illeti, nem az én dolgom, hogy kommentáljam ezeket a dolgokat, de Smallingról csak jót tudok mondani, személyes szinten is."

Az Olimpico mindig is fontos tényező volt. Mit jelent számodra, hogy a Curva Sud mögötted áll?

"Nagyon kiváltságosnak érezzük a Curva támogatását - ez igazán felpörget minket az alkalomra. Egy teli stadionban játszani, ahol a közönség hajt téged, mindent megkönnyít."

"Holnap nagy meccs lesz, és biztos vagyok benne, hogy számíthatunk a szurkolóink támogatására. Remélhetőleg holnap ők is kiveszik majd a részüket, mert ez az első lépés a céljaink eléréséhez vezető úton. Meg tudjuk csinálni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Rui Patricio, Real Sociedad, Európa liga