Rui Patricio a nyári első igazolás!

Rui Patricio a nyári első igazolás!

A portugál válogatott kapus a Roma első nyári igazolása.

A 33 éves kapus az angol Wolverhamption Wanderers együttesétől érkezik, és a klub 11,5 millió euróért vásárolta meg a játékost, azonban a megállapodás tartalmaz egy a teljesítményhez kötött záradékot is, melyek a klub és a játékos által kitűzött célok elérésén alapulnak.

Patricio 3 éves, 2024. június 30-ig szóló szerződést kötött.

"A Roma egy nagy klub és egy új kihívás, ezért izgatottan várom, hogy segíthessek a klubnak elérni a céljait."- kezdte Patricio.

"José Mourinho személyében a világ egyik legnagyobb edzőjéről beszélünk, és izgatottan várom, hogy elkezdhessek vele dolgozni, és mindent megteszek, hogy segítsem a csapatot."

Patricio hatalmas tapasztalattal rendelkezik eddigi pályafutása során, hiszen 97 alkalommal viselte a portugál válogatott mezt, amellyel megnyerte a 2016-os Európa-bajnokságot.

2018-ban igazolt az angol Wolveshoz, ahol a Premier League egyik legjobb kapusává nőtte ki magát.

Tiago Pinto, a Roma ügyvezetője hozzátette: "Rui Patricio hatalmas sikereket hozott magával a portugál válogatottal, és számos sikeres szezont is maga mögött tudhat a Premier League-ben. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki profitálni fog egy olyan kapus érkezéséből, aki ilyen nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és akire támaszkodni tud."

Patricio az 1-es számú mezt fogja viselni a Románál.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Rui Patricio