Rendkívül elégedett Schick leigazolásával Monchi

Rendkívül elégedett Schick leigazolásával Monchi

Élete egyik legjobb igazolásának nevezte Patrik Schick megszerzését a Roma sportigazgatója, Monchi.

A nyári átigazolási időszak utolsó szerzeményének, Patrik Schick bemutatkozó sajtótájékoztatóját tartotta meg ma délután a Roma, és Monchi elismerte, pályafutása egyik legjobb igazolása volt a cseh játékos.

"Az átigazolási időszak utolsó bemutatkozása lesz ez, több nem lesz már."- kezdte Monchi.

"17 éve dolgozom már, mint sportigazgató, és azt hiszem, talán ez az az igazolás, amivel a legjobban meg vagyok elégedve, mert egy remek játékost sikerült megszereznünk. Büszke és elégedett vagyok mind személyes, mind szakmai szinten, hogy a klub maximálisan támogatott végig abban, hogy sikeres legyen az üzlet, és a játékos is nagyon szeretett volna ide jönni."

Mi késztetett arra, hogy Schicket a Romához hozd és mikor érezted azt, hogy megnyerted a csatát?

"A jó játékosoknak mindig van helyük a top csapatoknál és ő egy remek játékos. Hogy miként sikerült nyernünk? Ebből mindenki kivette a részét: az edző, Francesco Totti, Mauro Baldissoni és én is, meg persze kellett hozzá Patrik akarata."

"Nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy Patrik a legvonzóbb ajánlatot kapja. Úgy gondoltuk, hogy ez passzol a jövőjéhez."

Mi a fontossága a pénteki Roma-Chapecoense barátságos mérkőzésnek?

"Csodálatos érzések és érzelmek mérkőzése lesz az. Szeretnénk tisztelegni a futball, a brazil futball előtt és mindazok előtt, akik elvesztették szeretteiket a tragédiában. Ez most egy kiváltság a Roma, a klub és mindazok számára, akik létrehozták ezt a meccset. A futballban szükség van az ilyen alkalmakra, mint ez."

Dolgozol azon, hogy csapatot találj Castannak, Gyömbérnek, Tumminellonak és Vainqueurnek?

"Mind a négy játékos helyzete különböző. Jelenleg a legjobban Vainqueur és Gyömbér távozásán dolgozunk. Ami Tummonellot illeti, az ő esetében nyugodt fejjel kell döntenünk. Azt érezzük, hogy ha marad, akkor az edző számít majd rá és megadja neki a lehetőséget, hogy a csapattal készüljön, tanuljon és fejlődjön. Ami Castant illeti, amennyiben nem találunk neki olyan csapatot, ami számára is szimpatikus és nekünk is megfelel, akkor marad."

Schick leigazolása előtt nagyon Mahrezre koncentrált, mi a különbség a két tárgyalás között?

"A válasz nagyon egyszerű: Nem tudsz megvenni valamit valakitől, ha az nem akarja eladni. Eljön az a pillanat, amikor le kell állnod."

Szélsőt kerestél és érkezett Schick és Defrel. Megváltozott volna terv közben? Florenzi is képes szélső támadót játszani?

"Elmondok egy apró titkot, amit Patrik már tud. Az első utam Rómából, egészen pontosan Milánóba, azért volt, hogy Patrik Schick leigazolásáról tárgyaljak, ennek 2 hónapja. Patrik mindig is az egyik fő célpontunk volt. De akkoriban a Román kívülálló okok miatt a játékos éppen a Juventusba tartott."

"Nem akarok taktikai elemzésekbe belemenni, nekem az a feladatom, hogy az edző számára a legjobb játékosokat találjam meg. Szerintem mindenkinek van elég hely: Schicknek, Defrelnek, Florenzinek, Cengiznek és Dzekonak is. Szerencsére remek edzőnk van, aki tudja, hogy miként használja ezeket a játékosokat."

A kezdéskor kijelentette, hogy a Roma átigazolási időszaka lezárult. Már nincs szükség védőre?

"A jelen időszakban meghozott döntést mindet az edző beleegyezésével és a tőle kapott információk alapján hoztuk. Minden döntésen remek munkát végeztünk Eusebióval. Minden csapat tud fejlődni, de bizonyos anyagi lehetőségek szükségesek ahhoz, hogy ez sikerüljön. A Roma fontos igazolásokat hajtott végre, amennyire tudott persze. Hogy tud-e még ez a csapat fejlődni? Hát persze, minden csapat tud, még a Barcelona, vagy a Real Madrid is."

El Shaarawy marad?

"Igen, nem kaptunk érte ajánlatot senkitől."

Volt valaha valamelyik tárgyalás, ami nagyon komplexre sikeredett?

"Nem, ezek pont elég komplexek voltak. A dolgokat eléggé különös módon kellett átgondolnunk annak érdekében, hogy meggyőzzük a Sampdoriát a játékos elengedéséről."

Hogyan értékeli a Roma átigazolási szezonját?

"Sikerült elérnünk néhány célt. Elégedett vagyok, de nem vagyok elragadtatva. Azért sem, mert igen ambíciózus vagyok alapvetően. Azért azt el kell mondanom, hogy ez az átigazolási szezon nekem most júniusban kezdődött, míg régebben már az előző szezonban elkezdődött. Ki lehet mondani, hogy sikerült eleg jól szerepelnünk, de még sokat kell nekem is tanulnom a következő évre."

Schicket és Karsdorpot Walter Sabatini is szerette volna megszerezni. Ez most azt jelenti, hogy 2:0 a javára?

"Nem, ez nem csata. Ráadásul ahhoz, hogy az ő szintjére jussak, még nagyon sokat kell dolgoznom."

 

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Monchi, Schick