Raggi: Politikai akarat a projekt folytatása

Raggi: Politikai akarat a projekt folytatása

Róma városának polgármestere kijelentette, politikai akarat, hogy a Stadio della Roma projekt folytatódjon.

"Politikai akarat, hogy a Tor di Valle-ba tervezett új stadionnal kapcsolatos projekt mihamarabb folytatódjon."- jegyezte meg Virginia Raggi arra a kérdésre, hogy a 2019-es év végre meghozhatja az áttörést.

"E cél érdekében keményen dolgozunk, tiszteletben tartva a törvényeket és a közösség legjobb érdekeit."

"Ami a korrupciós nyomozással kapcsolatos ügyet illeti, a nyomozók egyértelműen kijelentették, nem találtak a stadionnal kapcsolatos ilyen jellegű dokumentumokat. Kértem azonnal, hogy végezzenek átvilágítást a teljes folyamatról, mert szeretnénk mihamarabb előrelépni ezzel a projekttel teljesen nyílt, és jogszerű módon."

6 éve kezdődött el a projekt, meg tudja mondani, hogy mi az, ami még mindig hiányzik ahhoz, hogy befejeződjön az adminisztratív része, és megkapja a végső jóváhagyást?

"Elsősorban most arra a riportra várok, amit a Politecnico di Torino-tól rendeltem meg, ezután tudunk gondolkodni a várostervezési változatokról. Ez nem jogi követelmény, de azt gondolom, főleg azután, hogy a médiában mindenféléről lehet hallani, hogy a polgárok megérdemelnek további elemzéseket."

"Még mindig vannak nyitott kérdések: például én továbbra is azt gondolom, hogy inkább a Roma-Lido vasútvonalat kellene fejleszteni, hiszen ez az, ami összeköti a városközpontot Ostiával. Ez sokkal hasznosabb lenne a város számára. Jelenleg ez a vonal Lazio régióhoz tartozik, és nagyjából 3 éve kaptak a felújításokra, modernizációra 180 millió eurót, amit még mindig nem költöttek el."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Stadio della Roma