Pinto: Két nagyon izgalmas mérkőzésre van kilátás

Pinto: Két nagyon izgalmas mérkőzésre van kilátás

A Roma a holland rekordbajnok Ajax Amszterdam együttesével találkozik az EL negyeddöntőjében.

Mik az első benyomásai a sorsolásról?

"Az első benyomásom az, hogy boldog vagyok, mert ott vagyunk egy európai kupának a negyeddöntőjében. Két igazán nehéz meccset követően egy olyan top csapat ellen szerepelhetünk majd, mint az Ajax, amely igen komoly futballtörténelemmel rendelkezik. Nem is olyan régen a BL elődöntőjéig jutottak."

"Igazán komoly kihívás lesz ez számunkra, és arra törekszünk, hogy ennél is messzebb jussunk, de csak meccsről meccsre haladva."

Az Ajax vezeti jelenleg a holland bajnokságot. Mennyire lesz nehéz a Roma számára ez a két meccs?

"Igen, az Ajax egyértelműen top csapat. Évről évre újjáépítik magukat, és folyamatosan olyan tehetségeket igazolnak, mint Antony, David Neres, és Tadic. Olyan csapatról van szó, amelyik az elmúlt években sok sikert aratott saját hazájában."

"Mindenképpen kemény kihívások előtt állunk. Nagyon látványos futballt játszanak, ami végigkísérte őket az egész történelmük során, szóval kétségtelenül ez a párharc lesz az egyik legérdekesebb, mivel mindkét csapat látványos és agresszív stílusú játékot játszik."

A Roma az egyetlen olasz csapat a nemzetközi kupaporondon. Büszke erre?

"Szerintem sokkal jobb lenne az olasz futballnak, ha több csapat is képviseltetné magát még. Azt remélem, hogy képesek leszünk képviselni a csapatot, a várost, és az országot, és megpróbálunk minél több koefficiens pontot gyűjteni."

Nem lehet nem megemlíteni, hogy egy esetleges továbbjutás esetén a Granada-MU párharc győztese lenne az ellenfél. Melyiket favorizálná?

"Most csak az Ajaxra koncentrálunk, mindig csak egy meccsel szabad foglalkozni. Először az amszterdami, majd a római visszavágó."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Tiago Pinto, Ajax, Európa Liga