Petrachi az átigazolási szezonról

Petrachi az átigazolási szezonról

A klub tegnap délután mutatta be hivatalosan Spinazzolát, majd a Roma sportigazgatója az átigazolási piacról is beszélt.

Hogy állnak a Gianluca Mancinivel, Toby Alderweireldel és Jordan Veretout-val kapcsolatos tárgyalások?

"Én inkább nem személyekről, hanem a pálya bizonyos területeiről beszélnék úgy általánosságban. Kosztasz Manolasz és Ivan Marcano távozásával két belső védőt kell igazolnunk az edzőnek. Pontosan tudjuk, hogy mit keresünk, és reméljük, hogy hamarosan be is tudjuk ezeket jelenteni, de szerintem nem helyes, ha személyekről beszélünk."

Pastore és Nzonzi maradnak a Romában?

"Az edző egyértelműen tisztázta és arra kért bennünket, engedjük meg, hogy mindenkit megnézhessen, majd pedig eldönti, hogy kivel szeretne dolgozni. Eddig nem dolgozott Olaszországban, így nem volt eddig lehetősége arra, hogy részletes ismereteket szerezzen az összes játékosról. Majd az első két hét edzőtábor után fogunk bizonyos következtetéseket levonni."

Van előrelépés Edin Dzeko, vagy Gonzalo Higuain esetében?

"Ahogy mondtam, nem beszélek egyénekről. Nem szeretek arról beszélni, amit csinálok, és ezzel bizonyos előnyöket adni egyeseknek. Az egyetlen ember, akivel beszélek az, aki a költségekről hoz döntést, ez pedig Guido Fienga. Posztokról beszélhetek, és elmondhatom, hogy középpályást fogunk igazolni, de meghagyom az újságoknak, hogy neveket mondjanak."

Nagyon sokat beszélnek mostanában Florenziről és Zanioloról. Meg tudja erősíteni, hogy maradnak-e a Romában?

"Megragadnám a lehetőséget, hogy elmondjam mit gondolok. Amikor a sajtótájékoztatómon Zanioloval kapcsolatban voltak kritizáló mondandóim, akkor azt azért tettem, amiért egy apa tenné ugyanezt a fiával, emlékeztettem arra, ami egy profi futballistának a kötelessége, ami rá vonatkozik. Aztán később szépen azt állították, hogy én eladósorba tettem, pedig egyáltalán nem ez a helyzet. Az én feladatom nem csak a vétel és eladás. Én is a pályán dolgozom, szoros kapcsolatban vagyok a játékosokkal, és sokszor az emberek egyetlen mondatból képesek ilyen sztorikat kiagyalni. Értem én, hogy el kell adni az újságokat, de én sosem árultam Zaniolót. Rengeteg dolog történhet egy átigazolási szezonban, de ha a kérdés az, hogy Zaniolo távozni fog-e, akkor a válaszom egyértelműen NEM."

"Ugyanezen a sajtótájékoztatón mondtam, hogy Baldini nagyon jó erőforrás lehet a klub számára és nekem is. De szeretném tisztázni, amennyiben tárgyalásokat folytatok egy olyan játékosról, mint például Alderweireld, és tudom, hogy Baldini dolgozott a Tottenhamnél, és nagyon jó kapcsolatot ápol még most is velük, akkor lehetőség van arra, hogy ezáltal egy kis pénzt takarítsunk meg a klub számára, így nyilvánvaló, hogy igénybe veszem a segítségét. De ha ezután az emberek azt mondják, hogy Baldini dönt az átigazolásokról, akkor nagyon tévednek. Ez egy tévhit, és sokan ezzel élnek együtt, ami nekem nagyon nem tetszik. Franco csak egy remek segítség nekünk, ezzel szeretném is lezárni ezt a témát, és remélem, többet nem kerül szóba."

"Ami pedig Florenzit illeti, őt sem árultam sosem. Tudjuk, hogy átigazolási szezon van, ajánlatok jönnek, de tisztában vagyunk azzal, hogy kik ennek a csapatnak az alapjai."

Mennyi középpályást szeretnének igazolni?

"Könnyű dolog játékosokat venni, de egy sportigazgatónak el is kell tudnia adni olyan játékost, aki nem szerepel a tervekben. Amennyiben úgy döntünk, hogy bizonyos játékosokra nincs szükségünk, akkor nekik ajtót fogunk mutatni. Amennyiben lehetőségünk lesz néhány fiatalnak megadni az esélyt, akkor azt örömmel teszem majd meg."

Sok változás várható még a keretben? Melyik poszt lesz legközelebb megerősítve?

"Remélem, hogy legközelebb védőt igazolunk. Itt van Juan Jesus, Fazio, és ketten távoztak. Amennyiben négy védővel fogunk játszani, akkor 4-5 belső védőre szükségünk lesz. Elio Capradossit minden bizonnyal kölcsönadjuk, hogy tapasztalatot szerezzen. Az edző próbálgatja Kolarovot a belső védő posztján, de nem az a természetes posztja."

"Nézzük meg, hogy miként alakul ez a két hét, és az edző hadd ismerje meg a játékosokat. Nekem tetszik annak ötlete, hogy változások legyenek, mert az új játékosok segítenek a lelkesedés, az akarat és a verseny visszanyerésében. Spinazzolában hatalmas a vágy és a lelkesedés. Ha vannak olyanok, akik nem érzik jól magukat, akkor azoknak szeretnék segíteni továbblépni, csak figyelembe kell venni olyan tényezőket, mint a fizetés és az ára. Vannak területek, amiken dolgozunk és tudjuk, hogy változások lesznek. A változás szele van a levegőben a klubnál, és remélem, hogy ennek majd látják az eredményét is."

A szurkolók láthatnak majd egy igazi top igazolást?

"Az edző adott nekünk némi iránymutatást. Nem mondom, hogy lesz szenzációs igazolásunk, mert nem lesz. Csak csendben és nyugodtan kell dolgoznunk. Mikor lezárul az átigazolási időszak, értékelhetjük az addigi munkánkat, majd pedig később az eredmények fognak ítéletet mondani. Gyakran, mikor hatalmasok az elvárások, könnyen lehet csalódást okozni, és olyankor a pesszimizmus eluralkodik. Én nem ígérgetek, de remélem, hogy a szezon kezdetére a szurkolók teljesen más Romát látnak majd."

Petrachi végül a sajtótájékoztatót úgy fejezte be, hogy néhány szót ejtett Szinisa Mihajlovicsról is...

"Másfél évig dolgoztam vele, Mihajlovics egy rendkívüli, igazi ember, emellett pedig remek edző. Volt bátorsága sajtótájékoztatón beszélni a betegségéről, ezzel erőt adva, akik hasonló cipőben járnak. Ez is csak azt mutatja, hogy milyen ember. Biztos vagyok benne, hogy megnyeri ezt a csatát, amihez én a legjobbakat kívánom."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Petrachi, átigazolás