Pellegrini: Pályafutásom eddigi legnagyobb meccse következik

Pellegrini: Pályafutásom eddigi legnagyobb meccse következik

A Roma csapatkapitánya számára a Feyenoord elleni EKL-döntő lesz pályafutása eddigi csúcsa.

Mi az, ami miatt a Roma jobb, mint a Feyenoord?

"Szerintem holnap egy döntő lesz. A győztes mindent visz. Nem érzem úgy, hogy azt mondhatnám, hogy bármelyik csapat jobb a másiknál. Amit mondhatok, és ez biztos, hogy mindent meg fogunk tenni, hogy megnyerjük a meccset - ezért jöttünk ide. Holnap ki fogunk menni, és sikerre éhesen fogunk játszani, ahogy az edző is mondta. Megpróbáljuk győzelemmel megkoronázni az idei szezonbeli teljesítményünket."

Csapatkapitányként milyen üzenetet próbálsz átadni a csapat többi tagjának?

"Úgy gondolom, hogy egy döntő mindig valami más, mint az összes többi mérkőzés. Csak annyit mondanék a csapattársaimnak: köszönöm. Túl azon, hogy hogyan alakul a holnapi meccs, ez egy csodálatos szezon volt. Minden egyes játékos áldozatot hozott azért, hogy segítsük egymást; együtt mentünk át nehéz időszakokon, és együtt ünnepeltünk is. Szerintem ez tesz minket igazi csapattá és az igazi baráti társasággá. Nemrég mondtam, hogy ez egy olyan érzés, amit már egy ideje érzek."

"Amikor egy igazi, egységes csapatot tudsz építeni, minden könnyebbé válik. Azt akarjuk, hogy a döntő úgy alakuljon, ahogy mi szeretnénk, és mindent megteszünk, hogy ez így legyen."

Mit üzensz a Rómából ideérkező szurkolóknak?

"A szurkolóink hihetetlenek voltak ebben a szezonban, minden lépésnél mögöttünk álltak. A nehéz pillanatokban és a jó pillanatokban egyaránt. A szezon végén járunk, holnap egy olyan meccset játszunk, ami nagyon fontos számunkra és számukra is. Biztosíthatjuk őket, hogy holnap a csapat ki fog menni a pályára, és mindent beleadunk, hogy megnyerjük a meccset."

Pontosan 14 éve, hogy a Roma utoljára trófeát emelhetett a magasba. Hol voltál akkor? Gondoltad volna, hogy 14 évvel később te leszel a csapatkapitány és egy európai döntőben fogsz szerepelni?

"Tizennégy éve biztosan a családommal voltam, mindannyian Roma-szurkolók vagyunk, és mindannyian együtt voltunk. Ezen túlmenően, nyilvánvalóan soha nem gondoltam volna, hogy itt leszek, és egy ilyen fontos mérkőzésen fogok játszani. Már korábban is mondtam, ebben a szezonban jobban fejlődtünk, mint valaha, és végül is ki ne szeretne hazahozni valamit, ami örök emlék?"

"Úgy gondolom, hogy a holnapi meccshez bizonyos szempontból boldogan, derűsen kell hozzáállni, ami nem jelenti azt, hogy nem leszünk koncentráltak vagy elszántak, mert normális, hogy azok leszünk egy ilyen meccsen. Remélem, hogy a holnapi nap életem egyik legszebb napja lehet a végén."

Agostino Di Bartolomei, Giuseppe Giannini, Francesco Totti és Daniele De Rossi sem tudott európai trófeát nyerni. Motivál majd a lehetőség, hogy holnap ez neked sikerülhet?

"Igen, abszolút. Úgy gondolom, hogy ez egy nagy felelősség, amit felvállalhatok. Ha nyerni akarsz valamit, akkor készen kell állnod arra, hogy felelősséget vállalj. Nagyon örülnék, ha holnap megnyerném ezt a mérkőzést. De helytelen ezt csak hozzám kötni, csak azért, mert én vagyok a kapitány és Rómában születtem."

"Egy csapat nem csak egy játékosról vagy egy edzőről szól, hanem a benne lévő összes összetevőről. Amikor azt mondom, hogy igazi csapattá válunk, akkor minden aspektusról beszélek. Ha holnap megnyernénk a döntőt, akkor ez a csapat elkezdene azon gondolkodni, hogy mi lesz a következő, amit megnyerhetünk."

Ez pályafutásod legfontosabb mérkőzése?

"Számomra teljes mértékben igen. Ez az első döntő, amelyben szerepelhetek, az első olyan meccs, ahol esélyem van trófeát nyerni. Ráadásul ebben a mezben játszom. Nem is tudnék jobb meccset elképzelni, mint ami most jön."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pellegrini, Feyenoord, Konferencia Liga