Pau Lopez: Folyamatosan fejlődik a csapat

Pau Lopez: Folyamatosan fejlődik a csapat

A csapat edzője mellett a spanyol kapus volt még a Mönchengladbach elleni mérkőzés sajtótájékoztatójának vendége.

A Roma sokkal kevesebb gólt kap mostanában, mint a szezon elején. Mi változott?

"Csapatként folyamatosan fejlődünk, és minél több meccset játszunk, annál többet tanulunk. Nagyon sok új játékos érkezett a csapathoz, az edző is új volt, szóval időre volt szükség. De azt az elejétől tudtuk, hogy ez egy jó csapat, amelyik képes jó focit játszani. Mindenki jól dolgozik, és meccsről meccsre jobbak vagyunk, csak ezt kell folytatnunk."

A Betisnél sokat használtad a lábad?

"Már tavaly elkezdtem többet használni a lábam a Betisnél, de az Espanyolnál, ahol nevelkedtem, ott nem. Quique Setiennek köszönhetően sokat fejlődtem, neki is köszönhetem, hogy meghívót kaptam a spanyol válogatottba."

Spanyolországban élve volt valaha olyan benyomásod, hogy az olasz klubok félvállról veszik az Európa Ligát? Mit gondolsz, ez a Roma milyen messzire juthat a sorozatban?

"Mindig azt gondoltam, hogy az olasz csapatok nagyon jók. Én nagyon szeretem az Európa Ligát, tavaly is szerepeltem benne, de végül egy francia csapat, a Rennes állított meg minket. Nekem fontos sorozat ez, és a csapatnak is az. Most nem állítunk célokat magunknak, mindig csak a következő meccsel foglalkozunk, de majd meglátjuk, hogy hol leszünk a szezon végén."

Szerinted ki a legjobb kapus most a világon? Van valaki, akitől próbálsz tanulni, aki hasonló stílusú kapus, mint te?

"Szeretek minden kapustól tanulni - mindig van lehetőség valami új megtanulására a többiektől. Ami pedig a világ legjobbját illeti, szerintem jelenleg ketten vannak: Jan Oblak, és Marc-Andre ter Stegen."

Szerinted mennyire fontos gyorsan megtanulni olaszul amiatt, hogy könnyebb legyen az élet az olasz futballban?

"Nem is tudom. Ez szerintem egyéntől függ. Én az első pillanattól kezdve azon voltam, hogy megtanuljak olaszul, mert így lehet gyorsan megismerni a csapatot, és a klubot. Az első két hónapban Clauditótól (a csapat tolmácsa) vettem leckéket szinte minden nap, így neki köszönhetem, hogy ilyen gyorsan megtanultam a nyelvet."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pau Lopez, Borussia Mönchengladbach, Európa Liga