Nem elégedett a játékvezetéssel Jose Mourinho

Nem elégedett a játékvezetéssel Jose Mourinho

Hiába a mérkőzés előtti fogadkozás, a Bodö végül elvitt egy pontot a Stadio Olimpicoból.

Talán a végeredmény egy kicsit túl szigorú volt a Romára nézve?

"Igen, szerintem igen. Nem játszottunk ragyogóan, rengeteg hibát követtünk el a mérkőzés folyamán. Lehetőségeink voltak bőven, de a kivitelezésben sok hibát követtünk el."

"Már az első félidőben, a felépített játék első szakaszában is minden labda, ami Darboehoz és Veretouthoz került, elveszett. Előttük Zaniolo és Abraham nagyon küzdöttek, hogy irányítsák a labdát és kamatoztassák a képességeiket, de ettől függetlenül a realitás az, hogy 2-2 lett a vége."

"Az emberek beszélhetnek arról, amiről akarnak - taktikáról, irányításról -, de a valóság az, hogy 2-2 lett a vége. Két lövésük volt, és két gólt lőttek. Nekünk nem is tudom, hány lövésünk volt, és két gólt kaptunk. De volt két tiszta büntető is, amit nem fújtak be. Így megy ez."

"Nincs bajom a játékvezetővel. Mindazonáltal talán ebben a kiírásban nem túl jók. Talán olyan egyének, akik most kezdik a pályafutásukat az európai versenyeken. De az első találkozón 6-1-re kikaptunk, és egy szavam sem volt a játékvezetőre, mert az az eredmény rajtunk múlott, nem a játékvezetőn, de ma sajnos azt kell mondanom, hogy ismét két büntetőt nem adtak meg nekünk. Ez már túl sok."

Van lehetőség néhány apró változtatást eszközölni, különösen támadásban, hogy más egyensúlya legyen a csapatnak?

"Ez az egyensúly egy kicsit a rendelkezésünkre álló játékosoktól függ. Ma Matias Vina nélkül kellett megoldanom egy kérdést: kit játszassak balhátvédként egy igazán jó játékos [Ola Solbakken] ellen, aki az első találkozón remekül futballozott, majd ma egyetlen érintése volt - mert Ibanezre bíztam a feladatot - és egy csodálatos gólt szerzett."

"De akkor, ha Ibanez balhátvédként játszik, ki mozog középre? Az első találkozó után úgy éreztem, hogy védenem kell Kumbullát, mert azon a meccsen nem ment neki jól, és ma, azzal, ahogyan játszani akartunk, ez nem igazán feküdt neki. Így Cristante játszott helyette hátul, majd Darboe és Villar a középpályán.

"Amikor az egyensúlyról beszélünk, néha taktikai szempontból beszélünk róla, néha pedig a különböző játékosok kvalitásai szempontjából. Visszagondolok a Milan elleni meccsre; amikor bajban voltak, és változtatni akartak a középpályán, bevetették Bakayokót és Tonalit."

"Ma azonban nem voltak ezek a lehetőségek. A csapat jól irányította a hátulról érkező veszélyt. Karsdorp nagyon magasan játszott, de Pellegrino a baloldalon nem okozott nekünk veszélyt, ahogy Solbakken és Botheim sem. A középső hármasból építkeztünk, a probléma előrébb volt: Zaniolo, Tammy és Micki nem voltak most túl jók, hibáztak a passzoknál, az irányításban, a döntéseikben. Jelenleg nincsenek jó formában."

"Így aztán nehezen szereztünk gólt, pedig rengeteg lehetőségünk volt rá. De, még egyszer mondom, sajnálom, de a játékvezetés kulcsfontosságú volt. Kemény meccs volt, kétszer is hátrányból kellett felállnunk, és a csapat keményen dolgozott a végéig. Hét pontunk van, és most már nem csak rajtunk múlik a csoportelsőség - de még mindig mi irányítjuk a saját sorsunkat a továbbjutásért, amikor a Zorya ellen hazai pályán játszunk majd."

Az elmúlt hat meccsből csak egyet nyert meg a Roma, Zaniolo és Abraham pedig jelenleg messze a tudása alatt teljesít..

"Ez igaz, ezzel egyet tudok érteni. Jelenleg nem lőnek gólt, gólokat. Az a játékos, aki jelenleg a legtöbb gólt lövi a támadók közül - beleértve Shomurodovot is, aki ma egész jól teljesített, még akkor is, ha jelenleg nincs tele önbizalommal - az Stephan El Shaarawy. Ez a realitás."

"De azt is ki lehet emelni, hogy a bírói döntések miatt veszítettünk pontokat. Ezt elég könnyű megtenni. Csak vissza kell gondolni a Juventus és az AC Milan elleni meccsekre."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Bodö/Glimt, Konferencia Liga