Mourinho: Zaniolo és Camara is játszani fognak

Mourinho: Zaniolo és Camara is játszani fognak

A Roma holnap a finn Helsinki ellen javíthat az Európa liga csoportkörben.

Mit gondol a Helsinkiről? Van valami, amire különösen oda kell figyelni?

"A finn csapat edzője határozottan felkeltette a figyelmemet. Ha egy csapat olyan szervezetten és identitással játszik, mint ők, az azt jelenti, hogy az edző jó. Tetszik a csapat. Természetesen elvégeztük a játék elemzését, a házi feladatot. Az Empoli elleni meccs vége óta nem néztem mást. Jól szervezett csapat, akik szeretik felépíteni a játékot."

"Az eredmény [a Real Betis elleni vereség] félrevezető volt, könnyen lehetett volna egészen másképp is alakulni. Számomra ez mind-mind megerősítés a skandináv futball minőségéről manapság. A csapatok jól szervezettek, a kondíció és a fizikum mindig megvan, és a labdán belüli minőség tovább javult. Semmiképp sem lesz könnyű meccs, míg ti azt gondoljátok, hogy az lehet."

 

Zaniolo visszatérése azt jelenti, hogy Lorenzo Pellegrini visszakerül a középpálya közepére? Veszít azzal valamit, ha mélyebben játszik majd, nem pedig előrébb?

"Tavaly három Pellegriniről beszéltem, és arról, hogy mindhárman kezdők lennének a csapatomban. Hogy miért? Mert három különböző poszton tud játszani. És mindegyiket jól tudja csinálni. Tekintettel a korára, még javulhat. Nagyszerű játékos, és bárhol is játszik, nagy befolyással bír."

"Nyilvánvalóan, ha jobbhátvédet játszana, akkor lehet, hogy lenne néhány problémája. De kár, hogy csak egy van belőle, én háromnak örülnék. Megpróbálunk neki olyan szerepet - vagy szerepeket - adni, ahol a legjobban érzi magát. Nem tudja mindet megcsinálni, de ez normális."

"De nem akarok túlságosan erre koncentrálni. A csapat a legfontosabb. Ő a kapitány, és tudja, hogy a csapat a legfontosabb. Egy játékosnak azt kell tennie, amit a csapatért kell tennie. Neki pedig ebben a csapatban döntő jelentősége van, függetlenül attól, hogy milyen poszton játszik. Ő egy nagyon fontos játékos számunkra."

Holnap is a háromvédős rendszerben fog játszani a csapat, vagy gondolkodik egy B terven?

"Holnap B terv lesz. A három középső védőnk közül kettő játszani fog. És most nyitva hagyom, hogy mi lehet a B terv..."

Milyen állapotban van most Mady Camara?

"Még nincs olyan állapotban, hogy 90 percet játszhasson. Amikor idejött, már egy hónapja nem játszott, az utolsó mérkőzés, amelyen részt vett, a Slavia Prága elleni Bajnokok Ligája selejtezőn volt. Aztán amikor idejött, volt néhány kondicionális problémája."

"Most már egyre jobb állapotban van kondíció szempontjából, taktikai szempontból pedig tanulja a játékmódunkat, és azt, hogy mit kell csinálniuk a középső középpályásoknak. Holnap játszani fog."

Hogyan halad Edoardo Bove fejlődése? Lehet, hogy ő lesz az, aki Nicola Zalewski útját követi? És ki véd holnap a kapuban?

"Rui Patricio fog játszani holnap. Nem igazán szeretem, ha az egyik sorozatban az egyik játékost játszatom, a másikon pedig a másikat. Itt nem ez a helyzet. Svilar játszott a legutóbbi kupameccsen, és a jövőben is játszani fog. Ő egy nagyszerű fiatal kapus, aki nem igazán tud sokáig játék nélkül maradni. Időnként szüksége van arra, hogy meccseket játsszon. Ez azt jelenti, hogy újra játszani fog, de ez nem jelenti azt, hogy mind a hat csoportmeccsen. A múlt héten játszott, és jól játszott, de ezúttal Rui Patricio lesz a kapu."

"Bove egyre jobban fejlődik. Amikor kineveztek, ő még a Primavera csapatában szerepelt, nem az első csapatban. Okos srác, nagyon profi, komolyan és profin veszi a dolgokat. Fejlődik. Minden lehetőséget megragadott, amit kapott. Akár kezdőként, akár csereként; 20 percet vagy csak egyet. Fejlődik. Azt hiszem, egy kicsit nehéz megmondani, hogy azt az utat fogja-e bejárni, amit Zalewski, de határozottan fejlődik."

Továbbra is a játékosok dönthetnek majd arról, hogy meccsről meccsre ki rúghatja a büntetőket?

"Mindig a mérkőzés előtt döntünk. Eldöntjük, hogy ki az első, ki a második és ki a harmadik. Aztán nyilván az első számú jelölt dönthet, hogy abban a pillanatban magabiztosnak érzi-e magát vagy sem. Vagy lehetőséget adhat egy csapattársának."

"Nekünk mindig van egy elsőszámú választásunk minden meccsre, ami legutóbb Lorenzo volt. Holnap is ő lesz az."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Helsinki, Európa liga