Mourinho: Tiszteljük az ellenfelünket, de nyerni akarunk

Mourinho: Tiszteljük az ellenfelünket, de nyerni akarunk

A Roma holnap Bulgáriában kezdi meg az Európa-liga szereplését a hazai Ludogorec Razgrad ellen.

Ön szerint a Roma a legfőbb esélyese a C csoportnak?

"Nehéz egy ilyen sorozatban favoritokról beszélni. Talán az emberek a Romát és a Real Betist tartják a két továbbjutónak, mert ők két nagy európai csapat, de mi teljes mértékben tiszteljük a Ludogorecet és a HJK Helsinkit."

"Az európai futball sokkal kiszámíthatatlanabbá vált az elmúlt években, egészen más, mint 20 évvel ezelőtt, és ez sokkal nehezebbé tette a jóslást. Láttunk már meglepetéseket a Bajnokok Ligájában, ezért is jöttünk ide erős csapattal erre a mérkőzésre."

"Nem gondolkodom azon, hogy a bajnoki mérkőzéseinkre tartalékoljuk a játékosokat, mert tudjuk, milyen fontos ez a meccs, és milyen kihívást jelent majd az ellenfelünk."

Milyen játékot vár a Ludogorectől?

"Ezt nehéz megjósolni. Mindenre készen kell állnunk. Tudjuk, hogy jó csapat, és sok tapasztalattal rendelkeznek a nemzetközi kupaporondon. Nem először szerepelnek már itt. Sok jó külföldi játékosuk van, és néhány jó bolgár játékos is, így megvan az egyensúly."

"Nehézségek biztosan lesznek, számítunk rájuk, de ugyanakkor - ahogy már korábban is mondtam - nem turisztikai céllal vagy a játékosok pihentetésére jövünk ide. Jól akarjuk kezdeni a sorozatot. Tudjuk, hogy ez még a csoportkör, tehát nem egy kieséses szakasz, ahol egy-két meccsen dől el minden. Van hely a hibázásra, de tapasztalatból tudom, hogy ha jól kezdünk egy csoportot, akkor jobbak a feltételek ahhoz, hogy irányítsuk azt, és jól fejezzük be."

"Az Európa Ligában akarunk maradni, nem akarunk a Konferencia Ligába kerülni. Tehát az első két hely valamelyikén szeretnénk végezni, és holnap megpróbálunk nyerni. Az, hogy ők hogyan játszanak, attól is függ majd, hogy mi hogyan játszunk; tehát ha mi dominálunk a mérkőzésen, akkor nekik kell majd védekezniük. Ha nem vagyunk dominánsak, akkor képesek lesznek védekezésre kényszeríteni minket. Úgyhogy szerintem a legfontosabb, hogy teljes erőbedobással idejöjjünk, és megpróbáljuk megnyerni a meccset."

A legutóbbi meccset elvesztette a Roma a bajnokságban - mit változtat majd ezen a meccsen?

"Ne felejtsük el, hogy holnap 0-0-val kezdődik a meccs - hiszen Udinében 1-0-val kezdődött számukra. És ez óriási különbséget jelent. Mi egy olyan csapat vagyunk, amely általában nagyon jól védekezik, amely nem követ el sok védelmi hibát, amely uralja a játékot. Szóval nem aggódom túlságosan, mert úgy látom, hogy az a meccs kilóg a normális keretek közül. A futballban ez megtörténhet - természetesen nem örülök neki, de a futballban ez is megtörténhet."

"A reakcióm a játékosokkal kapcsolatban nagyon nyugodt volt, mert látom, hogy ez a normalitáson kívül esett. Olyan dolog volt, ami nem normális, hogy megtörténjen. Ahogyan játszottunk, messze volt attól, hogy ekkora vereség legyen a vége. Voltak elszigetelt epizódok, amelyek miatt alakult ki az eredmény. A csapat pozitív, a játékosok pozitívak. Jól kezdtük a szezont, és számomra ez a legfontosabb. Ez egy csúnya vereség volt, de talán - azt mondom, talán - talán holnap a Ludogorec meg fogja érezni, mennyire ég a bizonyítási vágy bennünk."

Mi a helyzet a sérültekkel?

"Erről nem szeretnék beszélni. Azért vagyunk itt, hogy futballozzunk. Ha valaki nincs itt velünk, az azért van, mert nincs olyan állapotban, hogy játszhasson."

Holnap a csapat a Konferencia-liga győztes jelvényétt viseli majd - de ez egy újabb fejezet is lesz egyben...

"Két oka is van annak, hogy itt vagyunk: mert megnyertük a Konferencia Ligát, és mert a Serie A-ban az első hatban végeztünk, így mindenképpen megérdemeljük, hogy itt legyünk, mert kétféleképpen kvalifikáltuk magunkat."

"Tovább akarunk fejlődni, de anélkül, hogy célokat tűznénk ki magunk elé - például a döntőbe, az elődöntőbe vagy a negyeddöntőbe jutást. Nem fogunk célt kitűzni. Az egyetlen célunk, az első, hogy ebből a csoportból kvalifikáljuk magunkat. De mielőtt ezt elérnénk, vannak olyan egyéni mérkőzések, amelyeket még le kell játszanunk, amelyek a maguk nemében fontosak. Az első ezek közül holnap lesz. Teljes mértékben tiszteljük a Ludogorecet, de azért vagyunk itt, hogy megnyerjük a meccset."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Ludogorec Razgrad, Európa liga