Mourinho: Teljesen megérdemelten nyertünk

Mourinho: Teljesen megérdemelten nyertünk

A portugál tréner szerint kétség sem férhetett csapata győzelméhez a Zorya Luhansk ellen.

Bíztató teljesítmény - mégis mi tűnt fel a legjobban a ma esti meccsen?

"Az első, a legbíztatóbb dolog az, hogy továbbjutottunk a csoportkörből. Ezt a csoportot simán meg kellett volna nyernünk, de fontos volt a továbbjutás, és ehhez meg kellett nyernünk ezt a meccset. Az eredmény teljesen jogos, még több gólt is szerezhettünk volna."

"Az ellenfél nem volt a legjobb, de képes volt gondot okozni; agresszívek, megpróbálják lezárni területeket... de mi megtaláltuk a megfelelő megoldást erre, részben a játékosaink néhány remek egyéni teljesítményének köszönhetően. Elégedettek vagyunk, mert továbbjutottunk."

Nicolo Zaniolo nagyon jól játszott - mit gondol, mi volt nagyobb hatással rá, az, hogy az utolsó két meccset kihagyta, vagy az, hogy más szerepkörben játszott?

"Nem hiszem, hogy az előbbi volt. Velencében azért maradt ki, mert az előző héten alig edzett. A második, oké, talán az én hibám volt - mert még soha nem játszott így, a két csatár egyikeként, mint ma este."

"Eldor Shomurodovot választottam, mert neki egy kicsit több tapasztalata volt ebben, majd Felix mellett döntöttem. De ma tényleg jól játszott. Ahogy a meccs előtt is mondtam, nem vártam tőle különösebb reakciót - csak csapatmunkát. És nagyon tetszett a hozzáállás, amit láttam tőle."

Mennyit kell még fejlődnie Tammy Abrahamnak?

"Ő is egy olyan ember, aki egy úton van, mint oly sokan mások. Az én csapatom tele van kedves srácokkal, és ők egy olyan csapat, akik nem dühítenek fel, még akkor sem, ha veszítenek - mert a hozzáállás és a csapatszellem mindig megvan."

"Remek srácok csoportja, akiknek fejlődniük és javulniuk kell. Tammy más környezetből érkezett, ahol egy olyan csapatban játszott, amely mindig dominálta a meccseket, és ahol a csatároktól csak azt várták, hogy gólokat lőjenek. Nekik nem kell túl sokat dolgozniuk. Itt azonban más a helyzet. Ma, amikor a középpályásukkal együtt tartottuk a labdát, a rendszerünk miatt a két csatár egyikére volt szükségem, hogy nyomást gyakoroljon a 4-es számú középpályás és a középső védők között. Szóval Tammynek van még dolga."

"A kondíció szempontjából nem volt hozzászokva ahhoz, hogy ilyen munkát végezzen, de most már megy neki. Felszívja magát, és beletörődik abba, hogy ezt a csapatért kell tennie. Több gólt tud lőni, és több gólt is fog lőni, de az általános hozzáállása tényleg javul. Jobban is teljesíthetnénk a bajnokságban, és megnyerhettük volna ezt a csoportot, de így is elégedett vagyok a srácaim erőfeszítéseivel."

Zaniolo milyen játékos?

"Nagy potenciál van benne, de még tanulnia kell a taktikai felfogása és a pályán való következetes hozzáállása tekintetében. Hatalmas tehetség, nincs szüksége ezekre a hullámvölgyekre, ami az önbizalmát illeti. Ő egy nagyon jó játékos, még akkor is, ha egy kicsit küszködik. Szóval meg kell értenie a tehetségét és a benne rejlő lehetőségeket. Egy utazáson van - és ennek részeként nem szabad elfelejtenünk a kondicionális problémákat, amelyeken keresztül kellett mennie."

"Játékosként úgy tűnik, néha negatív érzésekkel küzd. A Juventus ellen nagyon jól játszott, kicsit úgy, mint ma, csak egy jobb csapat ellen, de aztán az első alkalommal, amikor a térdét ütés érte, kicsit megijedt - ahogy ez minden olyan játékossal megtörténik, aki komoly sérülést szenvedett. Hagyni kell őt békén. Ha megkérhetem a római sajtót, hogy ne hazudjon, ne találjon ki történeteket, ne kreáljon olyan problémákat közöttünk, amelyek nem léteznek. Azért vagyok itt, hogy segítsek neki, nem azért, hogy elítéljem."

"Megértem, hogy a hazugságokkal több újságot adnak el, de különösen Rómában - ha Roma-szurkoló vagy - akkor hagyni kellene őt békén. Talán Roberto Mancini is örülne, ha egy olyan Zaniolót tudnánk felépíteni, aki segíthetne a válogatottnak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Zorya Luhansk, Konferencia Liga