Mourinho: Semmi nem működött

Mourinho: Semmi nem működött

A Roma sima vereséget szenvedett a Slavia Praga vendégeként, ezzel lecsúszott a csoport második helyére.

Andrea Belotti szerint hiányzott a személyiség, a karakter. Ön szerint mi hiányzott?

"Minden. Nem akarok sokat beszélni. Az, hogy a játékosok nem beszélnek a médiával, az én döntésem volt. Belotti azért beszélt, mert közvetlenül a meccs után kérdezték meg. Senki sem beszélhet, mert nincs más mondanivalóm, mint amit én mondok. A Slavia Prága nagyon megérdemelte ezt az eredményt, pozitív értelemben, és mi is nagyon megérdemeltük, negatív értelemben."

"Nem tetszett semmi. Már beszéltem a játékosokkal az öltözőben. Általában nem szoktam ilyet csinálni, mert annyi adrenalint kapok az oldalvonal mellett, de az, hogy fentről, a pályától távolról néztem, egy másfajta nyugalmat adott, ami lehetővé tette, hogy odamenjek és beszéljek a játékosokkal."

"Amit mondtam, az köztünk marad. Csak a Slavia játékosaihoz akarok őszinte lenni, akik megérdemelten nyertek 2-0-ra."

Volt valami, ami taktikailag nem működött?

"Semmi sem működött. Az első meccsen nagyon hasonlóan játszottak, mint ma, és mi is nagyon hasonlóan készítettük elő a játéktervünket. Az a tény, hogy Nicola Zalewski nem játszhatott, és El Shaarawy szélsőhátvédként játszott, míg Belotti balra fent volt, kifogásként fel lehetett használni. De annyira rosszak voltunk, hogy nem akarom."

"Semmi sem működött. Ami az egyéneket illeti, nagyon kevés játékosnak volt meg a megfelelő hozzáállása, az általam elvárt profi hozzáállás. Sok játékosnak nem volt megfelelő a hozzáállása egy komoly mérkőzéshez, ahol célokat kellett elérni."

"Csalódott vagyok. Nem akarok többet beszélni, mert már elvégeztem az elemzést a játékosokkal, és holnap is megteszem."

Egy ilyen teljesítmény megnehezíti a derbire való felkészülést?

"Ez két teljesen különböző helyzet. Szeretem szétválasztani a dolgokat. Természetesen, amikor vannak olyan játékosok, akik egy kicsit küzdenek, megpróbálsz a következő meccsre gondolni, ahogy Paulo Dybala és Bryan Cristante esetében is tettük. De ez nem jelenti azt, hogy nem ez volt a legfontosabb mérkőzés."

"Ma nem voltunk gyengék, hanem borzalmasak voltunk. Oké, volt egy pozitív reakciónk, és talán tudtunk volna egyenlíteni - a meccsnek azon a pontján pozitívabbnak tűntünk. De megérdemeltük ezt a vereséget."

Számított ezekre a nehézségekre, amikor a meccsre felkészült?

"Igen, számítottunk rá. Ezért is készültünk rá a lehető legjobban, a lehetőségeinkhez mérten, minden keretünkkel, kihagyva Paulót és Bryant. De ma a csapatunk legjobb játékosa - az egyetlen, akit igazán kedveltem, mert technikailag, taktikailag és mentálisan is mindent beleadott - egy 20 éves srác volt, aki két éve még az első csapatban sem volt."

"Volt egy játékosunk, aki lábbal, testtel és lélekkel játszott - csak egy. Ha 11 játékos van a pályán, és csak egy ilyen van, nem tudsz nyerni. Az egyetlen játékos, aki nem érdemelt vereséget, az Edoardo Bove volt. Mindenki más, beleértve magamat is, megérdemelte a vereséget."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Slavia Praha, Európa liga