Mourinho: Remek győzelem egy BL-szintű csapat ellen

Mourinho: Remek győzelem egy BL-szintű csapat ellen

Ledolgozva hátrányát, végül 2:0-ra nyert a Roma, és ezzel bejutott az EL legjobb 16 csapata közé.

A Roma megérdemelten jutott tovább. Eddig ez volt a szezon legjobb teljesítménye?

"Jó volt látni, hogy nagyszerű eredményt értünk el, de ez egy minden szempontból komplett teljesítmény volt. Ismét nagyon tetszett minden, amit láttam: a csapat, a megértés, az összetartás."

"Azt kell mondanom, hogy a stábom fantasztikus munkát végzett. Mindig azt szoktam mondani, hogy mi edzők csak a jéghegy csúcsát jelentjük annak a munkának, amit rengeteg ember végez a színfalak mögött. Az elemzőim nagyon-nagyon átfogó munkát végeztek, lehetővé téve Salvatore Foti és számomra, hogy a lehető legjobban felkészítsük a csapatot."

"Stephan El Shaarawy-t is meg akartam említeni, mert ő volt az a valaki, akit ki kellett hagynom. Nem volt B-tervem Stephan játszatására, mert nem volt Tammy Abraham, mivel csak néhány perc van benne. Nem volt Ola Solbakken sem. Nem volt B-tervem. El Shaarawy volt az, akit szükség esetén 20-30 percre be tudtam volna vetni, hogy megváltoztassam a játék szerkezetét, dinamikáját és intenzitását. Sajnáltam, mert nagyon jól játszik. Az elmúlt hónapban olyan magas szinten játszott a bajnokságban. Sajnáltam őt, de a helyzet azt is mutatja, hogyan működnek a dolgok közöttünk. Elmagyaráztam neki, és ő elfogadta. Nagyon örülök, hogy ilyen csapatszellemet látok. Nagyszerű győzelmet arattunk egy Bajnokok Ligája-csapat ellen, egy olyan csapat ellen, amely tele van minőséggel."

Sok nagyszerű történetet lehet mesélni, mind a Roma, mind általában az olasz futball számára. Mikor vette észre, hogy Leonardo Spinazzola kezd visszatérni a legjobb formájához?

"Ha nem tévedek, akkor a Fiorentina, a Juventus, mi és a Lazio is továbbjutott...".

Nem, én Spinazzolára utaltam.

"Igen, de hadd mondjam el, hogy négy olasz csapat kvalifikálta magát, az Inter, a Milan és a Napoli pedig előnyből várja a visszavágót a BL-ben. Mind a négyen két lábbal a 16 között vannak, a Napoli másfél lábbal, az Inter és a Milan pedig fél lábbal, már csak a másodikra van szükségük, szóval ez jó."

"Spinazzola nagyon jó volt a legutóbbi meccsen, és ma is fantasztikus meccse volt. Egyénileg azonban könnyebb jól teljesíteni, ha a csapat jól játszik.

"Ma csak az eredmény aggasztott, de a meccs nyugodt volt. Nulla kockázat. Domináltunk. Még amikor náluk volt a labda, az utolsó 15-20 percben is nyugodtan irányítottunk. Mindenki megértette a helyzetet."

"Gini Wijnaldum visszatér. Amikor pályára lép, látható, hogy megváltozik a minőség, a tapasztalati szint és a játékérzet."

És akkor egy szó Belotti játékáról. Úgy hagyta el a pályát, hogy az egész stadion tapsolt neki.

"Megérdemelt taps volt. Vannak olyan csatárok, akik nem csinálnak semmit, ha nem lőnek gólt. Ez a srác még akkor is keményen dolgozik a csapatért, amikor nem szerez gólt. Hihetetlenül sokat dolgozik. A gólszerzésen túlmenően is briliáns teljesítményt nyújtott. Nemcsak én vagyok elégedett, hanem mindannyian rendkívül örülünk annak, ahogy a közönség elismerte a Kakas kemény munkáját."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Salzburg, Európa liga