Mourinho: Nem vesszük félvállról a visszavágót

Mourinho: Nem vesszük félvállról a visszavágót

A portugál tréner kijelentette, az előny ellenére a Roma maximálisan koncentráltan várja a holnap esti visszavágót.

A Roma médiacsendet rendelt el, és csak a szerződésben megállapított kötelező sajtótájékoztatókat tartja meg, így nem volt hajlandó válaszolni a Marco Serra negyedik játékvezetővel kapcsolatos ügy miatti, Jose Mourinho két mérkőzésre szóló Serie A-s eltiltására vonatkozó kérdésekre, ami azt jelenti, hogy kihagyja a vasárnapi, Lazio elleni Derby della Capitale-t.

Imanol Alguacil, a hazaiak mestere megjegyezte, hogy a Real Sociedad stadionjának légköre úgy fog a Romára zúdulni, mint egy hullám a viharban.

"Ezek tiszteletteljes megjegyzések. Felpörgeti a játékosait és a hangulatot, ez a dolga, technikai szinten jó edző, és ezt bizonyítja is, ahogyan kommunikál az embereivel" - jegyezte meg ezzel kapcsolatban Mourinho.

"Ez az előnye annak a csapatnak, amelyik otthon játssza a visszavágót, mert pontosan tudja, mire van szüksége, és ki tudja alakítani a stratégiát. Nekünk is megvan a saját stratégiánk, és nyilvánvalóan magabiztosak vagyunk."

"A Stadio Olimpico mindig tökéletes hangulatot teremtett, de végső soron a csapatok a pályán játszanak. Az egyetlen alkalom, amikor a stadionban láttam gólt, a 2005-ös Bajnokok Ligája-elődöntőben volt, amikor a Liverpoolnak nem ment be a labda, majd a puszta zaj erejének köszönhetően bement."

"A hazai előny valós, de tény, hogy a közönség nem játszik. Valójában a nagyszerű hangulat minket is feltüzel. A COVID-korszak volt az igazi katasztrófa, mert egy üres stadionban nehéz volt felpörögni."

"Mi vagyunk a Konferencia Liga címvédői, nem félünk a stadionjuktól. Örülünk, ha fergeteges hangulattal találkozunk a stadionjukban, és szerintem jobban fogunk játszani, ha 'vihar' vesz körül minket."

Tekintettel arra, hogy a hétvégén a városi rivális Lazio elleni rangadó következik a bajnokságban, nem kizárt, hogy mind Mourinho, mind Maurizio Sarri talán rotálja majd a csapatokat az Európa- és a Konferencia Ligában.

"A hozzáállásom az, hogy a következő mérkőzés mindig a legfontosabb a szezonban. Azt a csapatot fogom választani, amelyik a gondolataim szerint a legjobb esélyt adja arra, hogy a Roma kvalifikálja magát a negyeddöntőbe."

"Kicsit nehezen küzdünk meg azzal, hogy két sorozatban játszunk, ami normális. Vannak csapatok, amelyeknek 24, 25, 26 játékosuk van a keretükben, akik mind alapvetően azonos szintű potenciállal és tapasztalattal rendelkeznek, így ez nem jelent számukra problémát. Vannak olyan csapatok Európában, akik képesek kétnaponta játszani. Nálunk ez nem így van. Ha sérülés, eltiltás vagy fáradtság van, nem könnyű. De ők mindig velem vannak, én mindig velük vagyok, és ahogy mondtam, a legfontosabb meccs a holnapi."

Mourinhót arról kérdezték, hogy sokat fog-e változtatni az első mérkőzésen felállított csapathoz képest.

"Csak annyit tudok megerősíteni, hogy Roger Ibanez játszani fog, mivel az első mérkőzésen eltiltott volt."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Real Sociedad, Eur