Mourinho: Mi domináltunk, igazságtalan az eredmény

Mourinho: Mi domináltunk, igazságtalan az eredmény

A portugál tréner szerint igazságtalan a csapattal szemben a Salzburg késői gólja, hiszen végig a Roma dominálta a mérkőzést.

A Romának három nagy lehetősége volt, és ezen a szinten meg kell ragadni, amit lehet, mert ez vezethet ahhoz a helyzethez, amiben a Roma most van. Ilyen a futball, nem igaz?

"Ezek a dolgok megtörténhetnek, és ez történt ma este is. Igazad van, azonban hozzá kell tennem, hogy végig uraltuk a mérkőzést, és úgy gondolom, hogy mindig mi irányítottuk a meccset. Rui Patriciónak nem sok dolga volt. Elszalasztottunk néhány aranyat érő lehetőséget. Nem volt szerencsénk azzal, hogy a játékvezetőt nem sokkal a mérkőzés előtt cserélték le - az eredetileg kijelölt játékvezető végül nem tudta levezetni a találkozót. Mindennek tetejébe az utolsó percben kaptunk egy gólt, ami nagyon igazságtalannak tűnik. De ahogy mondtad, ilyen a futball, és ez ellen nem tehetünk semmit."

A Roma nagyszerű teljesítményt nyújtott a Napoli ellen, mégis üres kézzel távozott, és ez ma is így volt. Az azonban egyértelmű, hogy a csapat felfelé ível.

"Már csak a lehetőségeket kell gólra váltanunk. Ha nem használjuk ki a lehetőségeinket, akkor a végén nagy árat fizethetünk érte. Tisztában vagyunk azzal, hogy mire vagyunk képesek, és tisztában vagyunk a korlátainkkal. Ha a csapatom mindent belead, amire képes, akkor nem lehet panaszom."

Mi a helyzet Paulo Dybalával?

"Nem tudom pontosan, csak annyit tudok, hogy úgy ítélte meg, hogy nem tudja folytatni a második félidőben. Nem tudom megmondani, hogy megsérült-e, vagy azt, hogy fennállt-e a veszélye annak, hogy sérülést szerez, vagy csak a biztonság kedvéért vettük le. Dybala hiányára úgy reagáltunk, hogy Stephan El Shaarawy-t előrébb toltuk, hogy némi lendületet adjon a támadásainknak. Ezután lehoztuk Tammy Abrahamet, és beállít helyette Andrea Belotti. A gólt követően azonban már túl késő volt további változtatásokat eszközölni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Salzburg, Európa liga