Mourinho: Megfelelő alázattal állunk a holnapi meccshez

Mourinho: Megfelelő alázattal állunk a holnapi meccshez

A portugál tréner tisztában van azzal, hogy nem a Roma a sorozat legerősebb csapata.

A sajtótájékoztató elején Mourinhot azzal kapcsolatban kérdezték, miszerint Chris Smalling új szerződést kötött a Romával, és hogy ez hatással lesz-e a saját jövőjére.

"Ez már hivatalos? Ha ez a helyzet, az nagyon jó lesz Smallingnak és a Romának is. Ez azt jelenti, hogy boldog, megtalálta azt az állandósági szintet, ami hiányzott neki az előző években, ami kiváló a Roma számára, hiszen az elmúlt két évben fantasztikusan teljesített. Szerintem ez a tökéletes házasság."

"Én én vagyok én, Smalling pedig Smalling, és nem vagyunk ennyire szoros rokoni kapcsolatban."

A holland csapatban vannak a torna eddigi legjobb góllövői ebben a szezonban, míg a Roma az erős védekezésre építette eddig a játékát.

"A holnapi meccsre vonatkozóan tényleg nem tudom. A Feyenoord biztosan a legjobb csapat a bajnokságukban, a számok egyértelműek és objektívek, így néhány hét múlva biztosan ők fogják megszerezni a bajnoki címet. Ha te vagy a legerősebb csapat, az azt jelenti, hogy több gólt lősz, mint a többiek."

"Nem mi vagyunk a legjobb csapat Olaszországban, nem mi vagyunk a legjobb csapat az Európa Ligában, de még így is megnyerhetjük. A rendelkezésünkre álló eszközökkel játszunk, és ami bennünk van, az a kiegyensúlyozottság."

"Az, hogy a 60. percben vagy bárhol cseréket tervezünk és hajtunk végre, az nem a mi módszerünk. Például a Torino ellen abból, ahogy Dybala rám nézett, rájöttem, hogy itt az ideje változtatni. Még azt is mondhatnám, hogy csapatként döntünk, nem csak én, mint edző."

A csatárok mostanában nem termelik a gólokat, sem Belotti, se Abraham nem talált be az utóbbi meccseken.

"Mindketten teljesen rendben vannak. Mindketten a közelmúltban lettek apák, Tammy először, Belotti másodszor, mindketten igazán boldog fiúk. Én pedig örülök, hogy a csapatban vannak. Azt hiszed, hogy boldogtalanok, mert nem játszottak? Lehet, hogy holnap sem játszanak, és akkor is boldogok lesznek. Mindannyian boldogok vagyunk."

 

"Elemeztem a Feyenoordot, nagyon jó csapat, nehéz gyenge pontokat találni, sok gólt lőnek, minőségi játékosokkal rendelkeznek, agresszívek, tudják, hogyan kell direktben játszani a kapus hosszú indításai után is, annak ellenére, amit egyesek mondanak."

"Kiejtettünk két minőségi csapatot, az RB Salzburgot és a Real Sociedadot, de a Feyenoord jó eredmények sorozatán van túl, néhány hét múlva megnyerik a bajnokságot, és extra önbizalmuk van."

A helyi újságírók arról kérdezték Mourinhót, hogy aggódik-e a De Kuip stadionban gyakran ellenséges környezet miatt.

"Ha ellenséges környezet lesz kint, és ha az emberek nem tudnak biztonságban bejönni a stadionba, akkor kiábrándító. Ez egy olyan probléma, amit meg kell oldani. A pályán nincs probléma."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Feyenoord, Európa liga