Mourinho: Megérdmelten nyertünk

Mourinho: Megérdmelten nyertünk

Hiába sikerült egyenlítenie a moldáv csapatnak, a Roma végül 2:1-re nyert Tiraspolban.

Mi a véleményed a játékról? Mi tetszett és mi nem tetszett a csapatod teljesítményében?

"Nem tetszett az első félidei teljesítményünk, sem egyéni, sem kollektív szinten. Lassúak voltunk és hiányzott belőlünk az agresszió. Nem valósítottuk meg azt, amit az edzéseken gyakoroltunk, amikor megpróbáltuk a labdabirtoklásban diktálni a játékot. Szerencsések voltunk, hogy megszereztük a vezetést, mert igazából semmit sem tettünk azért, hogy ezt megérdemeljük."

"Nagyra értékelem, ahogyan a Sheriff gólja után reagáltunk. Tetszett, ahogy gólt szereztünk és lehetőségeket alakítottunk ki, de leginkább az, ahogy uraltuk a játékot. Igen, hiányzott belőlünk az agresszió, és nem voltunk túl ambiciózusak, de kontrolláltuk a játékot, és nem engedtük, hogy az ellenfél a labdát birtokolja. Úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet, ami most a legfontosabb egy ilyen csoportban, egy ilyen mérkőzésen."

Mi a helyzet Renato Sanches-szel, aki a félidőben lejött? Hossem Aouar visszatért sérüléséből, de ez meglátszott a játékán, majd később sokat javult.

"Mindkettőjüknek szüksége van percekre ahhoz, hogy felvegyék a ritmust és a meccsek intenzitását. Sajnos nehéz megérteni Renato helyzetét - a Bayern München és a PSG is küzdött ilyen szempontból, ahogy mi is. A mai kockáztatás nem vált be. Ő egy top játékos, akinek szüksége van a játékra. A legutóbbi meccsen 45 percet játszott, aztán voltak szabadnapjai, hogy pihenjen és felkészüljön, és ma 45 percig játszhatott. Sajnos érezte, hogy valami nem stimmel."

"Ami Aouart illeti, őt is visszatartotta valami. Én ezt úgy látom, hogy egy izomsérülésből való visszatérés után fél, hogy megerőlteti magát. Nagyjából egy órát játszott, de vissza kell térnie a legjobb formájához."

Edoardo Bove kezdi bejátszani magát a kezdő tizenegybe?

"Nekem nincs meghatározott kezdő tizenegyem. Nem hiszem, hogy Bove jobban megérdemelte volna azt a játékidőt, amit ma kapott, mint amennyit a múlt héten vagy két héttel ezelőtt játszott. Ő egy megbízható játékos - tudjuk, mire képes. Két évvel ezelőtt még csak egy srác volt, aki kölcsönben játszott a Serie C-ben, míg ma már olyan potenciállal rendelkező játékos, hogy az ember felteszi magának a kérdést, hogy kezdő legyen-e vagy sem. Ő egy kiváló srác."

Számítottál arra, hogy Romelu Lukaku ennyire felpörög és harcképes lesz?

"Igen. A fizikumából adódóan ő az a fajta játékos, akinek a lehető legmozgékonyabbnak kell játszania, és a lehető legmozgékonyabbnak kell lennie. Ezt csak úgy lehet elérni, ha játékidőt gyűjt - ezért játszattam őt."

"Gondoltam rá, hogy korábban lecserélem, de mivel már négy cserét hajtottam végre, aggódtam, hogy valami történhet egy másik játékosommal. Ezért csak az utolsó 15 percben hoztam be Andrea Belottit Lukaku helyett. A plusz percek jót tettek Lukakunak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Sheriff Tiraspol, Európa liga