Mourinho: Maximálisan a Vitesse elleni meccsre koncentrálunk

Mourinho: Maximálisan a Vitesse elleni meccsre koncentrálunk

Ma este a Roma a Vitesse együttesét fogadja a Konferencia liga nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Mi a véleménye arról, hogy mi történik jelenleg a világban?

"Nagyon objektíven, nagyon pragmatikusan ... állítsuk le a háborút. Ezt a háborút és az összes többi háborút is. Hagyják abba. És ha ezt minden nap el kell mondanom, akkor minden nap el fogom mondani."

"Nem akarok politikáról beszélni - érdekel a politika, de nyilvánosan nem beszélek politikáról. De ettől függetlenül minden egyes nap azt fogom mondani, kiabálni, sőt ismételgetni, hogy a háborúnak véget kell vetni. Minden háborúnak."

Vasárnap Udinében rámutatott, hogy néhány játékosnál hiányzott az intenzitás. Mit gondol, erre a mérkőzésre visszanyerik a megfelelő motivációt? Dolgoztak ezen a héten?

"Minden nap dolgozunk a dolgokon. Szóval ennyi, tényleg, úgy gondoljuk, hogy készen állunk arra, amit csütörtökön meg kell tennünk."

Mindig is azt mondta, hogy csak meccsről meccsre foglalkozik a dolgokkal. Még egy ilyen héten is, mint a mostani? A Vitesse, vagy a Lazio ellen fontosabb a győzelem, és előfordulhat, hogy egyesek már a vasárnapi meccsre gondolnak?

"Az egyetlen meccs, ami most érdekel minket, az a Vitesse elleni mérkőzés. Ha nyerünk, ha döntetlent érünk el, akkor bejutunk a negyeddöntőbe. Ha kikapunk, akkor kiesünk. A Lazio nem jön most ide, engem az most nem érdekel, csak a csütörtöki."

Van még egy olyan játékos a csapatban, aki ugyanolyan gyorsan és okosan tudja mozgatni a labdát, mint Henrikh Mkhitaryan?

"Minden játékosunk más és más. Mindannyian ismerik a csapatunkat. Itt mindenki nagyon kritikus a csapattal kapcsolatban. Igen, Mkhitaryan fontos számunkra. Nem akarom azt mondani, hogy azért nem nyertük meg a meccset Udinében, mert ő nem volt ott - de ettől függetlenül fontos játékos számunkra."

Tetszik, hogy megszűnt a vendéggólok szabálya? Sokat változtat a dolgokon?

"Nem igazán tudom. Nem tudom, hogy jobb vagy rosszabb. De mindenképpen megváltoztathatja vagy megváltoztatja a mérkőzések dinamikáját."

"A Bajnokok Ligájában például az Ajax jó döntetlent ért el az első mérkőzésen Lisszabonban. De ez a döntetlen még mindig azt jelentette, hogy a Benfica úgy mehetett Amszterdamba, hogy nem kellett mindenképpen gólt szereznie ahhoz, hogy bejusson a negyeddöntőbe. Másképp tudták megközelíteni a mérkőzést, anélkül, hogy mindent kockáztatniuk kellett volna."

"Korábban valahányszor egy csapat döntetlent ért el otthon az első mérkőzésen, és gólt kapott, pontosan tudta, hogy hátrányból indul a visszavágóra. De a Vitesse elleni első mérkőzésre bizonyos módon koncentráltunk, és ugyanígy fogok tenni holnap is, anélkül, hogy túlságosan a döntetlen tartására koncentrálnánk."

"Tudjuk, hogy egy döntetlen is elég lenne a továbbjutáshoz, de nem fogunk a döntetlenre játszani. Győzni akarunk."

"Ha ez a hozzáállásod, akkor kevésbé aggódsz az összesített helyzet miatt. Majd meglátjuk, hogyan alakul."

Tammy Abrahamet leszámítva a Roma támadói nem sok gólt szereztek ebben a szezonban. Pedig a csapat másokhoz képest rengeteget lő kapura. Hogyan lehetne ezt a problémát kiküszöbölni?

"Olyan játékosokról beszélünk, akik mindig is rengeteg gólt szereztek minden szezonban, és csak most nem lőnek sokat? Vagy olyan játékosokról beszélünk, akik pályafutásuk során nem szoktak sok gólt lőni? Ugye nem Lewandowski az, aki hirtelen nem lő gólt a Romának? Akkor nem a minőségről van szó, csak arról, hogy milyen típusú játékosunk van."

Az Udineséhez képest hány változtatáson gondolkodik? Lehet, hogy Zaniolo is köztük lesz, a derbi előtt?

"Miért pont Zaniolo? Miért nem Rui Patricio, vagy egy másik játékos? Már két-három napja beszélnek ilyesmiről."

"Zaniolo jól van. Miért kérdez mindig róla? Az Udinese-hez képest mennyit fogok cserélni? Sergio Oliveira, Gianluca Mancini nem játszanak majd, mert eltiltottak ... de Marash Kumbulla és Mkhitaryan visszatér."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Vitesse, Konferencia Liga