Mourinho: Készen állunk a jövő heti sorsdöntő meccsre

Mourinho: Készen állunk a jövő heti sorsdöntő meccsre

Finnországi győzelmével a Roma saját kezében tartja a sorsát, melyről a jövő heti mérkőzés dönt majd.

Igazságos eredmény született? Élvezte, elégedett mindennel?

"Nem élveztem, de elégedett vagyok. A meccs előtt már tudtuk, hogy bármilyen eredmény is lesz, a Ludogorets-Real Betis meccs eredménye miatt minden a jövő héten fog eldőlni, de ettől még ott van a büszkeség, az ember nyerni akar, nem akarja elajándékozni a meccset. A legutóbbi meccsünket elvesztettük, még ha az bajnoki volt is, de ma este nagy részében jól játszottunk."

"Volpatónak ez volt az első meccse kezdőként, Faticanti debütált a csapatban, és ma nem szedtünk össze sérülést. Úgy tűnik, hogy a meccs napján mindig szembesülünk egy meglepetéssel, ma ez Ibanez volt, aki betegség miatt a szállodában maradt."

"Ahogy már korábban is mondtam, most kell beleásnunk magunkat és leküzdenünk ezeket a problémákat. Most jövő csütörtökön döntő fontosságú meccset játszunk majd, ahol meg kell szereznünk a győzelmet."

Lehet, hogy a tavalyi szezon egyenes kieséses szakaszban szerzett tapasztalata értékesnek bizonyulnak majd akkor, amikor egy újabb döntő mérkőzés előtt áll a csapat?

"Hasznos. De egy ilyen meccsen játszani csak növeli a fáradtság faktorát. A Ludogorets elleni első meccsen elszenvedett vereségünk után nyomás alá helyeztük magunkat, majd a Betis elleni igazságtalan vereség csak fokozta ezt. Sevillába a késsel a fogunk között mentünk. Ma egy kicsit más volt a helyzet, mert a Betis már nyert."

"De ettől még erkölcsi kötelességünk volt nyerni: az öltözőben beszéltünk a szurkolókról, akik Rómából jöttek ide, akik a pénzüket félretéve követik a csapatukat. Szóval fontos volt, hogy győzzünk értük. Ezt megtettük - és most meg kell próbálnunk gyorsan talpra állni."

A jobbszélen ma este ott volt Zalewski és Volpato, két nagyon fiatal játékos. Ez a fiatalság jót tesz a Romának és az olasz futballnak?

"Nekem is jó. Mert egész pályafutásom során olyan csapatokat edzettem, ahol nehéz volt a fiatal játékosokat játszani hagyni, mert annyi top játékosom és nagy keretem volt."

"Szóval az is öröm, hogy segíthetek ezeknek a fiúknak fejlődni, és láthatom az izgalmukat - a kispadon ma este Luigi Cherubini nagyon boldog volt. És eljön majd az ő lehetősége is, ahogyan Claudio Cassano számára is."

"Benjamin Tahirovic a múlt héten a kispadon ült - ma este nem, mert nem szerepel az UEFA listáján -, és a Verona ellen ismét ott lesz."

"Számomra - mint mindenki számára a trigoriai edzőközpontban - öröm nézni, ahogy ezek a fiatal srácok felnőnek. Az a fontos, hogy ne veszítsék el a fejüket, mert ezzel a generációval túl könnyen megtörténhet ez. Számunkra, a mi ifjúsági csapatunk számára nagyon fontos, hogy a földön maradjanak. Ebben az értelemben a családjuk is nagyon fontos."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Helsinki, Európa liga