Mourinho: Jobban ki kell használnunk a lehetőségeinket

Mourinho: Jobban ki kell használnunk a lehetőségeinket

A Roma Paulo Dybala, Lorenzo Pellegrini és Andrea Belotti góljaival győzte le a finn HJK Helsinkit az Európa Liga második fordulójában.

Kissé idegesnek tűnt időnként a csapat. Paulo Dybala volt az a kiegészítő ember, akire szükség volt ahhoz, hogy ez a feszültség megszűnjön?

"Egyértelműen igen, hiszen ő szerezte az első gólt - de úgy gondolom, hogy a csapat amúgy is jobb hozzáállással jött ki a második félidőre. Az első félidőben úgy játszottunk, mintha még mindig 11 a 11 ellen lettünk volna, pedig már a finn csapattól kiállítottak egy játékost. Túl passzívak voltunk."

"A második félidőben megváltozott a hozzáállás, amikor négyvédős rendszert kezdtünk el játszani, megvolt a stabilitásunk ahhoz, hogy továbbra is nyomást gyakoroljunk, még azt követően is, hogy két korai gólt szereztünk, és emberelőnyben voltunk."

"Sajnálom a Helsinkit, jól kezdték a meccset, de a piros lap után - amit a VAR jól ítélt meg - nagyon nehéz dolguk lett. Jól szervezett csapat, jó ötletekkel. Kemény meccs volt."

Három irányítóval úgy tűnik, hogy több minőség van a páyán. Marad ez a felállás?

"Minden csapat minősége mindig fontos, de szerintem egy edzőnek mindig meg kell próbálnia a lehető legjobban elrejteni a gyengeségeit is, és én ezt próbálom tenni. Más edzők is nagyon jók, és ők is megpróbálják megtalálni a gyenge pontjainkat, ahogy én is próbálom ezt tenni azokkal a csapatokkal, akikkel játszani fogunk. Könnyű azt mondani, hogy egy csapatnak egy bizonyos módon kell játszania, de sokkal nehezebb ezt a gyakorlatba átültetni."

Nicolo Zaniolo visszatérése volt az, ami korábban hiányzott a csapatból?

"Nem hiszem, hogy ez a meccs bármire is példaként szolgálhat, mert végül 10 ember ellen játszottunk. Nyilvánvalóan Zaniolo egy olyan játékos, aki vállalja a párharcokat, bátran nekimegy az ellenfélnek és egy az egy elleni szituációkba csalja őket. Túl azon, hogy gyors és erős, gyakran önzetlen is, és hajlandó a védekezésben is közreműködni. De nem hiszem, hogy a mai meccs sok mindent bizonyítana, mert a meccs nagy részét emberelőnyben játszottuk."

Dolgoznak azon, hogy a kapu előtt hatékonyabbak legyenek?

"Azon dolgozunk, hogy folyamatosan javuljunk, és ezt a támadésépítési fázisban is megtehetjük. Javulnunk kell abban, hogy milyen gyorsan mozgatjuk a labdát. A csatárainknak gonosznak kell lenniük, túl sok helyzetet pazarolunk el. Úgy tűnik, még Belotti is bedőlt egy kicsit ennek a 'betegségnek', mert ma volt vagy négy-öt olyan szituáció, ami általában nem tartozik a repertoárjába. Minden lehetőségéből gólt kell lőnie, egyszerűen csak be kell passzíroznia a labdát a hálóba. Talán egy kicsit ő is irányítónak hitte magát."

"Sok lehetőséget teremtünk, de nem lövünk gólt, úgyhogy ebben kell fejlődnünk. De mindezek után még mindig elégedett vagyok. Az Európa Ligában most egy verseny következik a Betis ellen, akik nagyon jók. Ebben a csoportban ez fog dönteni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Helsinki, Európa liga