Mourinho: Hihetetlen egy csapatom van!

Mourinho: Hihetetlen egy csapatom van!

A Roma sorozatban másodszor jutott be európai kupasorozat döntőjébe, miután megőrizte egy gólós előnyét a visszavágón.

Micsoda fantasztikus este volt ez, ahol a csapat megmutatta, hogy csupaszív játékosokból áll. Az ilyen tulajdonságokkal rendelkező csapatok gyakran elérik a céljaikat.

"Mindenekelőtt az Emilia-Romagna régió lakosai számára szeretnénk üzenni. A nehéz pillanatokban az emberek a legjobbat tudják kihozni magukból. Rómában minden bizonnyal ez az örömteli ünneplés pillanata, de nem feledkezhetünk meg az Emilia-Romagna-i emberek szomorúságáról és nehéz helyzetéről. Azt sem felejthetjük el, hogy ez egy ilyen boldog pillanat számunkra, mint klub számára."

"Visszatérve a csapatomra, mi erről szólunk. Odafigyelünk a részletekre. Elmondhatom, hogy ha nem lett volna Chris Smalling a kispadon, talán nem sikerült volna továbbjutnunk. Amikor elveszítjük Leonardo Spinazzolát, és elkezdjük mozgatni a játékosokat, majd elveszítjük Zeki Celiket, Smalling nélkül nagyon nehéz lett volna. Ez megmagyarázza az összes apró részlet fontosságát, például azt, hogy Smalling hogyan dolgozott, és hogy a vele dolgozók mindent megtettek azért, hogy visszahozzák. Smallingot használtam példaként, de beszélhettem volna Edoardo Boveról is, aki korábban műfüves pályán játszott, és most is jobbhátvédként játszik, ami korábban sosem volt az ő posztja. Ezek a srácok mindent beleadnak, és hihetetlenül intelligensek is."

"Úgy gondolom, hogy a teljesítményünk a kemény munkának, a tapasztalatnak, a taktikai éleslátásnak és annak a ténynek az eredménye, hogy tudjuk, hogyan kell meccsben maradni, az erősségeink irányába vinni a mérkőzést, és megpróbáljuk elrejteni a problémáinkat. Egy abszolút hihetetlen csapatom van. Ha kérhetek még valamit a Roma-szurkolóktól, és nem tudom, hogy mit, vagy hogy kérhetek-e, akkor ezek a srácok valami különlegeset érdemelnek hétfőn ( a Roma Salernitana elleni hazai mérkőzésének napján), amikor a Trigoriából a Stadio Olimpicóba utazunk. Megérdemlik."

Két év alatt két döntő: felfogtad, hogy most már a Roma történelmének részese vagy?

"Talán igen, nem tudom. Nem aggódom amiatt, hogy a Roma történelmének része legyek, hanem egyszerűen csak segítek a srácoknak nagy dolgokat elérni és fejlődni, valamint segítek a Roma-szurkolóknak, akik az első naptól kezdve nagyon sokat adtak nekem. Mindig mindent beleadunk, hogy megpróbáljuk boldoggá tenni a szurkolókat. A döntőbe jutás minden bizonnyal nagyon sok öröm forrása."

Ma este nem kezdett dicsőséges ünneplésbe. Ez a tapasztalatnak köszönhető, vagy hiányzik a mozgékonyságotok?

"Nem, ez nem az agilitással kapcsolatos probléma. A tapasztalat nem jön bele, mert még mindig ugyanúgy érzed a nyomást ezekben a pillanatokban. Ugyanazt az örömöt is érzed. Ez nem változtat semmin. Az igazat megvallva, nagyon nehéz számomra a barátaim (Xabi Alonso) ellen felállni, mert míg a meccs közben elfelejted, utána nehéz. Nem szeretek a srácaim előtt ünnepelni, és az az ember, aki rendkívüli munkát végez odakint, Xabi, az az enyémek közé tartozik."

A Roma a döntőben a Sevilla ellenfele lesz. Mit gondolsz róluk?

"Az, hogy három olasz csapat is ott van az európai döntőkben, fantasztikus az olasz labdarúgás számára. A mi esetünkben a Juve és a Sevilla is fantasztikus csapat. Én inkább a döntőbe jutásra koncentráltam, mint az ellenfél nevére. A Sevilla nagyon erős csapat, óriási tapasztalattal rendelkezik ezekben a döntőkben. Biztosan rendkívül nehéz lesz, de ott vagyunk, és majd később gondolkodunk ezen. Ezután a Salernitana és a Fiorentina következik."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Bayer Leverkusen, Európa liga