Mourinho: Fáradtan, de boldogan térünk haza

Mourinho: Fáradtan, de boldogan térünk haza

A spanyolországi döntetlen azt eredményezte, hogy a Roma továbbjutott az Európa Liga legjobb 8 csapata közé.

Kezdjük azzal, hogy milyen volt a csapat hozzáállása, szellemisége. Kemény találkozó volt, amelyen a Real Sociedad sok problémát okozott nektek.

"Tekintettel arra, hogy az első mérkőzésen csak 2-0-ra nyertünk, a Sociedad folyamatosan úgy állt a mérkőzéshez, hogy felhagynak az óvatossággal, és mindent megtesznek azért, hogy történelmet írjanak. Jól játszottak a szurkolóik előtt, a fantasztikus szurkolás által felbuzdulva."

"Azonban, ahogy te is mondtad, a mieink fantasztikusak voltak. A Sociedad az első perctől kezdve nagyon gólt akart szerezni, azonban az első 10-20 percben, amikor az ember azt várná, hogy ők dominálnak, valójában mi irányítottunk. Teljesen föléjük kerekedtünk, és nem tudom elhinni, hogy Paulo Dybala próbálkozása miért nem ment be. Védekező szilárdságról tettünk tanúbizonyságot, és készen álltunk arra, hogy a kontrákkal veszélyeztessünk, és ahogy teltek a percek, egyre közelebb kerültünk a célunk eléréséhez. Ennek ellenére soha nem lehet csak úgy hátradőlni, és becseréltem Tammy Abrahamot és Stephan El Shaarawyt, hogy felfrissítsek a csapaton, és ha lehet, gólt szerezzünk."

"Gratulálok a játékosaimnak - minden elismerést megérdemelnek. Az Európa Liga idei szezonja kemény - eddig két topcsapatot is kiejtettünk az RB Salzburg és a Real Sociedad személyében. Most bejutottunk a negyeddöntőbe, és sok topcsapat jutott el idáig. Szeretnék köszönetet mondani annak a sok szurkolónak, akik eljöttek ide Rómából, és velünk együtt élték át az érzelmek hullámvasútját."

Mennyiben járult hozzá napi munkája ahhoz, hogy a Roma egyre jobban szerepel Európában?

"A fiúknak jár az elismerés. Bár én segítek, az én hozzájárulásom kicsi. Megérdemlik a dicséretet, mindannyian megérdemlik. Tisztában vagyunk vele, hogy nem volt könnyű dolgunk - Nemanja Maticnak ma kisebb problémái voltak, és nem tudott játszani, ami megnehezítette a dolgunkat. Aztán ott van Gini Wijnaldum, aki hat hónapig szinte nem rúgott labdába, majd hirtelen három nap alatt két teljes meccset kellett játszania. Ezek olyan problémák, amelyekkel szembe kell néznünk, de hálás vagyok a srácoknak, hogy leküzdötték őket. Fáradtan, de boldogan és büszkén utazunk vissza Rómába."

Aztán ott van még Andrea Belotti és Lorenzo Pellegrini, akik mindketten most tértek vissza sérülésből.

"Pontosan. Ez az az áldozatvállalás és bátorság, amire utaltam. Egyiküknek néhány napja műtötték meg a kezét, míg a másiknak harminc öltéssel varrták össze a fejét. Ebből a szempontból nem lehet hibáztatni ezt a csapatot. Ezért tartok ki mellettük folyamatosan. Összetartó csapat vagyunk. Nem mi vagyunk a világ legjobb csapata, de a csapatszellemünk fantasztikus."

Mi a véleményed a sorsolásról?

"Nem izgat. Olyan csapatok maradtak az Európa Ligában, akiknek szerintem nem kellene ott lenniük. Szerintem egy csapat, amelyik kiesik egy sorozatból, nem eshet vissza egy másikba. De megértem, hogy így működnek a szabályok. Olcsóbbá teszi a versenyt, ha egy olyan csapat, amelyik az idei szezonban a Bajnokok Ligájában szerepelt, megnyerheti azt. Az Európa Liga az olyan csapatoknak való, mint mi, akik az első naptól kezdve benne vannak. A Lazio sem egy harmadik sorozaban fog majd most szerepelni, igaz? Így van ez, persze sajnálatos ez számukra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Real Sociedad, Európa liga