Mourinho: Ezúttal jobbak leszünk, mint legutóbb

Mourinho: Ezúttal jobbak leszünk, mint legutóbb

A Roma az ellen a Bodö Glimt ellen folytatja a Konferencia liga-szereplést, amelyiktől a csoportkörben súlyos vereséget szenvedett.

Üdvözöljük újra! Milyen érzés újra visszatérni ide?

"Már mondtam az első alkalommal. Ez egy gyönyörű hely, a futball szenvedélyesen szeretik. Mindig örömmel jövök ide. Az egyetlen probléma számomra az, hogy ismét műfüves pályán kell játszanunk, ami természetesen rossz. De ez van, és nekünk arra kell gondolnunk, hogy megpróbálunk bejutni az elődöntőbe. Reméljük, hogy sokkal jobban fogunk teljesíteni, mint az első alkalommal."

Akkor emlékszik a 6-1-re - holnap más lesz a meccs? Milyen gondolatokkal vág neki a meccsnek, hiszen most már Olaszországban is sokkal jobban játszik a csapat?

"Természetesen más meccs lesz. Először is azért, mert soha nincs két egyforma meccs. Másodszor pedig azért, mert az első meccs óta annyit változtunk, hogy nehéz összehasonlítani. Négy játékos, aki itt kezdett, már nincs velünk - Bryan Reynolds, Gonzalo Villar, Borja Mayoral, Riccardo Calafiori. Ők már nincsenek is velünk."

"Szóval más csapat leszünk a játékosok tekintetében, de szerintem az önbizalmunk és a motivációs szintünk tekintetében is más csapat leszünk. A csoportkörben tudtuk, hogy valószínűleg ott leszünk a következő szakaszban, és egy vereség nem lenne dráma. Természetesen a 6-1-es vereség több mint vereség - de végül is csak három pontot veszítettünk."

"De most már a kiesés következik. Most csak az egyik csapat jut tovább, míg a csoportkörben mindketten továbbjutottunk. Most már csak az egyik jut az elődöntőbe, és természetesen ennek következtében más szemszögből nézünk majd szembe a mérkőzéssel. De tiszteljük a Bodöt, mint csapatot, mert jó csapat."

Az ellenféltől is távozott néhány játékos, mióta legutóbb találkozott a két együttes. Mit gondol most az ellenfélről?

"Szerintem ugyanolyanok, mint régen. Néhány játékost kicseréltek, de a csapat futballról való gondolkodásmódja és a játékstílusa ugyanaz. Azok a játékosok, akik a többiek helyére érkeztek, a profiljuk nem nagyon különbözik. Még ha a balhátvédet nézzük is, az egyik bal lábas volt, ez most jobb lábas - de a csapat dinamikája nagyon-nagyon hasonló. Szóval szerintem ugyanarról a csapatról van szó."

"Jó állapotban vannak. Náluk szünet volt, azóta megvolt a felkészülésük, nemrég tértek vissza a valódi versenyzéshez. Szóval frissek. Jó állapotban vannak, és szerintem ugyanolyan jók lesznek, mint korábban. Szerintem mi is sokkal jobbak leszünk, mint korábban voltunk, és remélem, hogy ez sokat számít majd nekünk."

Az egyik ember, aki még mindig itt van Bodóval, az Ola Solbakken, bár lehet, hogy holnap nem játszik. Van terve arra, hogy megállítsa őt? Egyes pletykák szerint önök is érdeklődnek iránta?

"Nem érdekel senki, engem csak az érdekel, hogy holnap megnyerjük a meccset. Nem beszélek egyes játékosokról, különösen nem olyanokról, akik más csapatokhoz tartoznak. Bodóra mint csapatra tekintek. Természetesen elemezzük az egyéneket, fontos ismerni őket, hogy a lehető legjobban fel tudjuk készíteni a csapatot. Bodónak sok jó játékosa van. Úgy gondolom, hogy néhányan közülük a beszédben is jók - szeretnek beszélni. De holnap itt vagyunk nekik, és jövő héten Rómában is várjuk őket."

Mit jelent a Roma számára, hogy az Atalantával együtt az utolsó csapat vagytok, amelyik még Európában játszik ebben a szezonban? Ad ez további motivációt a játékosoknak?

"Ez elszomorít, mert szeretném, ha más olasz csapatok is játszanának még most Európában. Ha megnézem a többi meccsünket, amit még játszanunk kell, például a Napoli vagy az Inter ellen, akkor jót tenne nekünk, ha azok a csapatok is még Európában játszanának a fáradtság, a rotáció és minden más szempontjából."

"De mások számára is jobb lenne, ha sok más olasz csapat még játszana a nemzetközi kupaporondon. De a valóság az, hogy csak az Atalanta és mi vagyunk még Európában, úgyhogy meglátjuk, hogy tudunk-e valami különlegeset csinálni a hátralévő meccseken."

Azt mondta, hogy néhány bodói játékos szeret beszélni - mit ért ez alatt?

"Igen, az egyikük szerint ez egy jó sorsolás számukra. Ez egy jó sorsolás. Talán ez önbizalom, ami pozitív dolog."

A múltkor beszélt egy kicsit a műfüves pályáról, azt mondta, hogy "borzalmas". Mit a helyzet most?

"Ugyanazt mondom. Mert a futballt természetes füvön kell játszani, nem műfüvön. Ez egy másik sportág. Ez egy teljesen más sport. Ennyi. Megértem, hogy az időjárás nagyon zord, de én is panaszkodom néha, még akkor is, amikor otthon játszunk a saját pályánkon, és az nem jó. Most jó a pályánk, de volt olyan időszak, amikor nem volt jó."

"És nem én vagyok az egyetlen edző az európai futballban, aki, nem mondom, hogy panaszkodik, de azt akarja, hogy a legjobb futballt játsszuk. Sokan vagyunk, akik nem elégedettek vele. De nézze, nincs kifogás: az időjárás az időjárás, a pálya pedig a pálya. Két meccsünk van az elődöntőbe jutásért, és erre kell koncentrálnunk. És ismétlem, tiszteljük Bodót, mint csapatot. Mert ők egy jó csapat."

"Rómában természetes füvön játszottak, és jól játszottak. Azt hiszem, azon a meccsen nagyon szerencsések voltak, mert volt két egyértelmű büntető a javunkra, amit sajnos a VAR nélkül nem adtak meg, de így is elmentek Rómába, és nagyon-nagyon jól játszottak. Szóval dicséret illeti őket. Nem azért, mert ők hozzá vannak szokva a műfüves pályákhoz, mi pedig nem."

"Ők egy nagyon jó csapat. Tiszteletet érdemelnek."

Legutóbb úgy döntött, hogy nem edz a pályán a mérkőzés előtt, és most is ugyanezt tették. Miért?

"Mert jobb egy napot a műfüves pályán lenni, mint két napot. Tehát nem arról van szó, hogy alkalmazkodunk vagy nem alkalmazkodunk. Ha csak egy napot lehetsz rajta, akkor jobb, ha csak egy napot vagy ott, és utána ... fuss el!"

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Bodö/Glimt, Konferencia Liga