Mourinho: Ezekben a srácokban van mentalitás, vágy és empátia

Mourinho: Ezekben a srácokban van mentalitás, vágy és empátia

A Roma 1:0-ra nyert a Bayer Leverkusen ellen az Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésén.

Erre a meccsre nagyon nehezen tudtál kiállítani 11 játékost, hiszen sok a sérült és a félig-meddig egészséges játékos. Hogyan sikerül mindig a legtöbbet kihoznod a csapatodból az ilyen estéken?

"Ez a srácokon múlik. Megvan bennük ez a mentalitás, ez a vágy és ez az empátia - amit gyakran mondok. Olyan felelősségérzetük van, ami arra készteti őket, hogy mindent megtegyenek a szurkolók boldogságáért. Volt néhány nagyszerű pillanatunk, de a mai utazásunk Trigoriától a stadionig... az a sok ember az utcán, akik hihetetlen érzelmet mutattak felénk, csodálatos volt. Ez olyasmi, ami beléd ivódik - még egy olyan embernek is, mint én, aki azért már sok dolgot látott. A srácok tudják, hogyan kell erre reagálni."

"Természetesen nem volt könnyű meccs. Szellemileg nehéz volt, mert a Leverkusen ellen nagyon nehéz játszani, és nehéz 90 percen keresztül teljesen koncentráltnak maradni. Nehéz, amikor győzelemre játszol. Tudod, hogy ha elveszíted a labdát, akkor megbüntethetnek, és ez érzelmileg nagyon nehéz a srácoknak. De a párharc első felvonását sikerült nekik most megnyerniük."

"Fiúknak" hívjátok őket, és van egy 21 éves fiú, egy római fiú, aki ma este megnyerte a meccset. Mennyire járultál hozzá Edoardo Bove fejlődéséhez?

"Azt hiszem, ez inkább Edo szüleinek és a családjának köszönhető. Ő egy hihetetlenül udvarias fiú. Intellektuálisan - akadémiai szempontból - nagyon okos. Ami pedig a profizmusát illeti, úgy néz ki, mint egy 30 éves veterán. Alázatos maradt, és apránként fejlődött. Az előző szezonban öt percet játszott a végén, ebben a szezonban pedig 20, 30 percet, és néha kezdőként is pályára lépett. Az érzelmi kontrollja is javult a meccsek alatt. Én azt tettem, ami a dolgom - vagyis segíteni a játékosoknak fejlődni. De anélkül is meg tudom mondani, hogy ismerném őket, hogy ha egy srác így alakul, akkor biztosan csodálatos család áll mögötte."

Paulo Dybaláról és Gini Wijnaldumról is szeretnék kérdezni, mert látszik, hogy nehéz helyzetekkel kell megküzdenetek...

"Nehéz, nekem és mindenkinek. Félsz, hogy megsérülnek, ugyanakkor szükséged van rájuk, mint opciókra. Ez tényleg nagyon kemény. De szerencsére a mérkőzés egy részét végig tudták játszani. Még nem beszéltem velük, de amíg nincs semmi komoly, meglátjuk, hogy jövő csütörtökön tudnak-e néhány percet adni nekünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mou, Bayer Leverkusen, Európa liga