Mourinho: Európában nincsenek könnyű meccsek

Mourinho: Európában nincsenek könnyű meccsek

A portugál tréner tiszteli a ma esti ellenfelet, mert tudja, hogy a nemzetközi kupaporondon nincs könnyű ellenfél.

Tavaly három meccset játszottatok két középcsatárral a meccs elejétől fogva. A Sampdoria ellen, a Betis ellen Sevillában, és otthon az AC Milan ellen. A rotáció részeként lehetséges, hogy holnap Romelu Lukakut és Andrea Belottit együtt láthatjuk majd?

"Ha a kérdésed célja az, hogy megtudd, ki játszik holnap, akkor nem akarom megmondani, ki játszik holnap! Csak annyit mondok, hogy Rick Karsdorp játszik, mert Rasmus Kristensen nem játszhat. Smalling nélkül a negyedik védőnk Zeki Celik lesz. Szükségem van egy védőre a kispadon."

"Gianluca Mancini, Diego Llorente és Evan Ndicka játszani fog, Celik a kispadon ül. Nem fogom megmondani, hogy ki fog elöl játszani. Ha stratégiai szempontból kérdezed ezt a kérdést, akkor jobban szeretem, ha két csatár van, ahol az egyik kreatívabb. Ezért játszottunk már Belotti-Dybala, Belotti-El Shaarawy, Dybala-Tammy felállásban is. Ez az, amit szeretek."

A budapesti döntő után a nulláról kezdi a csapat az EL-t. Milyen a hangulat az újrakezdéshez? Tekintettel arra, hogy beszéltél a védelemről, elárulnád, hogy Mile Svilar játszani fog-e?

"Ez egy más szezon, mint a tavalyi. Ez egy merőben más sorozat, mint a tavalyi. Továbbra is azt mondom, hogy nem veszítettük el a budapesti döntőt. De ez egy új verseny, a nulláról indulunk, és a cél a továbbjutás."

"Tavaly vereséggel kezdtünk, és ez a vereség megnehezítette a kvalifikációt. A rájátszásban egy Bajnokok Ligája-csapattal kellett játszanunk. Ha ezúttal csoportelsők leszünk, nem lesz olyan rossz a helyzet."

"Ami a Svilarral kapcsolatos kérdést illeti,messziről utaztál ide Rómából, így objektív választ érdemelsz. Svilar játszani fog. Azért fog játszani, mert Rui Patricio nagyon jól játszott a legutóbbi, Empoli elleni meccsen, és nem kapott gólt. Nem volt kritika Ruival szemben. Ha másképp alakultak volna a dolgok, akkor Rui játszana."

A Sheriff meglehetősen szerény csapatnak tűnik - amúgy sem egy topcsapat. Nehezebb motiválni a játékosokat egy ilyen mérkőzésre?

"Nem. Minden ellenfelünket tiszteljük. Két évvel ezelőtt 6-1-es vereséget szenvedtünk egy olyan meccsen, amelyet meg kellett volna nyernünk. Tavaly az első csoportmeccsünket a Ludogorets ellen veszítettük el. Tudjuk, hogy Európában sosem könnyű, különösen, ha távol vagy az otthonodtól."

"Az ellenfelünk ellen játszunk, a stadion ellen játszunk, és egy olyan edző ellen játszunk, akinek különleges motivációja van. A célunk az, hogy kvalifikáljuk magunkat a következő fordulóba. A Sheriff egy olyan csapat, amely két-három évvel ezelőtt Bajnokok Ligája-történelmet írt. Nem lesz könnyű dolgunk, ezért erős felállásban állunk ki. Mancini, Llorente és Ndicka az első számú játékosok hátul."

"Elhoztunk néhány srácot is, például Mattia Manninit és Francesco D'Alessiót, akik még sosem játszottak nálunk, de ők nem kezdenek a meccsen. Komolyan fogjuk venni a dolgot."

Az, hogy nem tudsz a kispadon lenni, hogy segítsd a csapatot, problémát jelent?

"Természetesen probléma lesz számomra, mert nem lehetek ott a csapat mellett a mérkőzés alatt. Nem tudok majd közvetlen kapcsolatot tartani velük. A stadionban ott fogok ülni, ahol a Sheriff megengedi, hogy leüljek. Bízom a játékosaimban és a stábomban. Ők segíteni fognak nekünk a győzelemben."

A Serie A-n vagy az Európa Ligán keresztül könnyebb a Bajnokok Ligájába jutni?

"Őszintén szólva nem tudom. Tavaly úgy éreztem, hogy a bajnokságon és Európán keresztül is megtehetjük. Harminc mérkőzés után a harmadik helyen álltunk, és az Európa Liga negyeddöntőjében voltunk. Aztán olyan kulcsjátékosok sérültek meg, mint Smalling és Paulo Dybala, és hirtelen nehezebbé vált a helyzet. Egy nagyon nehéz döntőbe jutottunk egy olyan csapat ellen, amelyik ugyanúgy meg akarta nyerni, mint mi."

"Nem tudom, hogy idén könnyebb lesz-e. Vannak kiváló csapatok a Serie A-ban. De Európában is vannak kiváló csapatok: Liverpool, Brighton, West Ham, Leverkusen, Atalanta. Nem tudnám megmondani, melyik lesz könnyebb. És nem is tudok választani, mert a fejemben mindig a következő meccs a legfontosabb. Számunkra ma az Európa Liga fontosabb. Ma.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Sheriff Tiraspol, Európa liga